Polak wil weg bij ADO Den Haag

Soccernews

[img align=left]uploads/polak.jpg[/img]Sjaak Polak wil vertrekken bij ADO Den Haag. Hij voelt zich ongelukkig in het Zuiderpark en staat in de belangstelling van het gepromoveerde Sparta.

Polak spreekt zich uit over de kwestie: “Ik wil geen mensen beschadigen, want ADO Den Haag is en blijft mijn cluppie met geweldige supporters, maar ik zit gewoon niet lekker in mijn vel. Ik had meer verwacht van dit seizoen. Ik heb kei- en keihard gewerkt en vind dat ik mezelf weinig kan verwijten”, aldus Polak, die nog een contract heeft voor twee seizoenen bij ADO Den Haag. Polak: “Laat ik zo zeggen: ik ben als linksback op m’n best, maar heb op die plek amper vier wedstrijden gespeeld.”

ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar wil Polak niet laten gaan. “Sjaak is voor ons van grote waarde, kan op meerdere posities uit de voeten. Ik heb veel vertrouwen in hem, kijk maar naar het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld. Als Sparta ons met een bod in verlegenheid wil brengen, moet het dat doen, maar wij hebben geen prijs genoemd voor Sjaak. Een overgang is niet aan de orde. We zijn op zoek naar nieuwe spelers. Ik heb geen behoefte aan een probleem van vertrekkende spelers. Bovendien is Sjaak voor ons van grote waarde. Als linksback en linkermiddenvelder. Voor die twee plekken is hij gehaald.”

Polak: “De hele voorbereiding heb ik als linksback gespeeld, maar toen de competitie begon stond ik niet in de basis. Een geweldige domper, maar dat kan een keer gebeuren. Ik had het echter op die plek willen laten zien. Daar was ik bij FC Twente ook op m’n best. En ik ben natuurlijk geen linksbuiten. Dan roepen de supporters: ‘Doe je klompen maar weer aan en verdwijn op je traktor naar Tukkerland’, maar ik ben nu eenmaal geen linksbuiten. Ik vind dat ik op het middenveld ook van waarde ben geweest, maar ik ben gewoon een linksback. Die verdedigend zijn mannetje staat, aanvallend kan opkomen, niet traag ben en uit de tweede lijn lekker kan knallen”, weet Polak.

De 29-jarige Sjaak Polak debuteerde afgelopen seizoen bij ADO Den Haag. De linkspoot speelde daarvoor vier seizoenen bij FC Twente en begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal in 1996 bij Excelsior, waarvoor hij vijf jaar uitkwam.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:30
42+
‘Oranje-tenue voor EK 2024 uitgelekt’
09:15
57+
‘Slot gooit voorhoede om in allesbepalend duel met AS Roma’
08:50
26+
Klopp blij met Nederlandse inzet tegen Luton: ‘Uitzonderlijk’
08:33
38+
Noa Lang krijgt eigen documentaireserie
08:15
168+
Van ‘t Schip gaat in op vormdip Kenneth Taylor
07:49
348+
‘Mogelijk twee wijzigingen in Ajax-opstelling tegen Bodø/Glimt’
07:34
205+
Dit is waarom Dest PSV een ‘speciale club’ vindt
07:20
20+
Van Dijk blij met zijn rol in Liverpool-overwinning: ‘Wil belangrijk zijn’
23:44
431+
Mannsverk heeft nieuw Ajax-duo voor ogen: “Geweldige aanvulling”
23:20
42+
Prachtige goal bezorgt Porto in extremis overwinning op matig Arsenal
22:55
60+
Beter Barcelona krijgt met gelijkspel in Napoli te weinig
22:34
70+
Van Dijk en Gakpo belangrijk bij zege koploper Liverpool
22:15
916+
‘Winnaar van PSV-Dortmund verliest sowieso in kwartfinale’
21:57
55+
Nederlanders van Liverpool draaien verrassende achterstand om
21:36
355+
Enthousiaste Sneijder tipt Koeman: “Hij is echt fantastisch”
21:12
228+
Slot duidt het grote verschil tussen Feyenoord en Roma
20:49
221+
Bodø/Glimt ziet geen voordeel tegen Ajax: “Daar zijn ze wel bekend mee”
20:25
379+
Jahanbakhsh laat zich uit over toekomst bij Feyenoord
20:02
44+
Opstellingen CL: Boze Frenkie de Jong in de basis bij Barça
19:38
154+
Van ‘t Schip benadrukt importantie van Berghuis bij Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie