Polak wil weg bij ADO Den Haag

Soccernews

[img align=left]uploads/polak.jpg[/img]Sjaak Polak wil vertrekken bij ADO Den Haag. Hij voelt zich ongelukkig in het Zuiderpark en staat in de belangstelling van het gepromoveerde Sparta.

Polak spreekt zich uit over de kwestie: “Ik wil geen mensen beschadigen, want ADO Den Haag is en blijft mijn cluppie met geweldige supporters, maar ik zit gewoon niet lekker in mijn vel. Ik had meer verwacht van dit seizoen. Ik heb kei- en keihard gewerkt en vind dat ik mezelf weinig kan verwijten”, aldus Polak, die nog een contract heeft voor twee seizoenen bij ADO Den Haag. Polak: “Laat ik zo zeggen: ik ben als linksback op m’n best, maar heb op die plek amper vier wedstrijden gespeeld.”

ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar wil Polak niet laten gaan. “Sjaak is voor ons van grote waarde, kan op meerdere posities uit de voeten. Ik heb veel vertrouwen in hem, kijk maar naar het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld. Als Sparta ons met een bod in verlegenheid wil brengen, moet het dat doen, maar wij hebben geen prijs genoemd voor Sjaak. Een overgang is niet aan de orde. We zijn op zoek naar nieuwe spelers. Ik heb geen behoefte aan een probleem van vertrekkende spelers. Bovendien is Sjaak voor ons van grote waarde. Als linksback en linkermiddenvelder. Voor die twee plekken is hij gehaald.”

Polak: “De hele voorbereiding heb ik als linksback gespeeld, maar toen de competitie begon stond ik niet in de basis. Een geweldige domper, maar dat kan een keer gebeuren. Ik had het echter op die plek willen laten zien. Daar was ik bij FC Twente ook op m’n best. En ik ben natuurlijk geen linksbuiten. Dan roepen de supporters: ‘Doe je klompen maar weer aan en verdwijn op je traktor naar Tukkerland’, maar ik ben nu eenmaal geen linksbuiten. Ik vind dat ik op het middenveld ook van waarde ben geweest, maar ik ben gewoon een linksback. Die verdedigend zijn mannetje staat, aanvallend kan opkomen, niet traag ben en uit de tweede lijn lekker kan knallen”, weet Polak.

De 29-jarige Sjaak Polak debuteerde afgelopen seizoen bij ADO Den Haag. De linkspoot speelde daarvoor vier seizoenen bij FC Twente en begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal in 1996 bij Excelsior, waarvoor hij vijf jaar uitkwam.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
56+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
22+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
226+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
92+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
150+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
58+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
84+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
444+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
194+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
289+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
794+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
167+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8617+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1946+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3274+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
582+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
968+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie