Perez wijst naar Van ‘t Schip: “Op een gegeven moment is het klaar”

Foto: Perez wijst naar Van ‘t Schip: “Op een gegeven moment is het klaar”

Kenneth Perez vindt het hoog tijd dat John van ‘t Schip bij Ajax eens stevig gaat ingrijpen. Volgens de Deen is het namelijk onbegrijpelijk dat diverse basisspelers hun verdedigende taken niet uitvoeren.

Perez vindt dat Van ‘t Schip hard moet ingrijpen

De Amsterdammers kwamen donderdagavond tegen FK Bodø/Glimt in grote problemen terecht. De Noren stonden tactisch wederom goed, terwijl Ajax op verschillende momenten verzaakte. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg op een 0-2 achterstand kwam te staan. Dat het uiteindelijk nog 2-2 werd, had enigszins met geluk te maken. Dat zag ook Perez.

“De staf maakt een plan de campagne. Maar als spelers hun taken niet uitvoeren, moeten daar consequenties aan verbonden worden”, oordeelt Perez bij ESPN. “Wie je ook bent: als je niet met je man wil meelopen, geen druk wil zetten met hoge intensiteit en het team niet wil helpen, dan gaat het bord omhoog en moet je gaan zitten. Dan zoekt de trainer iemand die het wél wil.”

Perez vindt dat de spelers intussen voldoende kansen hebben gehad om zichzelf te laten zien. Waar hij niet met namen wil strooien, weet Van ‘t Schip volgens hem precies wie hij zou moeten aanspreken. De oud-voetballer verwacht dat de resultaten daarmee verbeterd kunnen worden. “Op een gegeven moment is het wel klaar, lijkt mij.”

Slot helder voorbeeld voor Van ‘t Schip

De analist stelt dat Van ‘t Schip een voorbeeld kan nemen aan Arne Slot die hoofdtrainer is van Feyenoord. “Hij stelt Luka Ivanusec niet op, omdat hij zijn verdedigende werk niet goed genoeg uitvoert. In mijn beleving is dat gewoon een van de betere spelers van Feyenoord. Nou, dan denk ik dat weinig Ajax-spelers zouden spelen onder Slot.”

Moet Van ‘t Schip volgend seizoen hoofdtrainer blijven?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie