Paauw neemt supportersonrust weg: “Ga niet over veiligheidsregimes”

Foto: Paauw neemt supportersonrust weg: “Ga niet over veiligheidsregimes”

Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. De politiechef troefde onder meer Hans Nijland af, maar zijn aanstelling riep onder veel voetbalsupporters wel veel weerstand en de nodige protesten op. Paauw wil het beeld echter bijstellen dat hij supporters strenger gaat aanpakken.

Paauw reageert op KNVB-aanstelling en gaat in op supportersonrust

Maandagavond reageerde Paauw, geciteerd door Voetbal International, wel enigszins verbaasd op de enorme weerstand. “Vooral de mate waarin dat gebeurde. De heftigheid en de georganiseerdheid vooral; die had ik niet zo verwacht.” Paauw opperde eerder het idee om uitsupporters te weren bij risicowedstrijden, maar de nieuwe voorzitter zegt dat punt niet te gaan agenderen. “Ik denk dat we veel meer moeten kijken naar de bestaande bonus-malusregeling. Vorige week heb ik een gesprek gevoerd met supporters. Daarin kwam ook naar voren dat het gevoel bestaat dat alleen de malus bestaat, en niet de bonus bij goed gedrag. De essentie is dat het systeem wel degelijk twee kanten op zou moeten werken.”

Paauw stelt supporters gerust

Paauw stelt dan ook dat het een misverstand is dat hij zich intensief gaat bezighouden met de veiligheid. “Voor de duidelijkheid: de voorzitter is niet de algemeen directeur van de KNVB. Veel onderwerpen komen niet eens in mijn buurt. Mijn functie is deels ceremonieel, deels ben ik klankbord en deels een hitteschild. De angst was blijkbaar dat ik over de veiligheidsregimes zou gaan, maar dat is niet aan de orde.”

Paauw beseft wel dat het nog wat tijd zal kosten voordat hij de supporters weet te overtuigen. “Het is nou niet zo dat je mensen meteen op andere gedachten brengt. Maar het gegeven dat je met iedereen in gesprek bent geweest, dat iedereen twee uur is blijven zitten in de zaal en dat er werd geluisterd naar elkaar, vind ik wel een goede ontwikkeling.”

Wie was de beste keuze geweest?

  • Paauw
  • Nijland
54+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie