‘Overmars maakt werk van Ajax-dubbelslag’

Foto: ‘Overmars maakt werk van Ajax-dubbelslag’

Ajax hoopt deze winter zowel Brian Brobbey (RB Leipzig) als Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) aan de selectie toe te voegen. Intern heeft de technische leiding twijfels over de voorste linie.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf spreekt Mike Verweij zich hierover uit. “Dat is de reden dat Ajax bezig is met Brobbey en ook vol inzet op Bergwijn. Dit is gewoon niet goed genoeg. Ze beseffen ook dat als Haller naar de Afrika Cup gaat, je met Danilo tegen FC Utrecht en PSV moet aantreden”, aldus de Ajax-watcher, die Dusan Tadic tegen Besiktas als spits ‘geen succes’ vond.

Verweij denkt dat RB Leipzig meewerkt aan een deal met Ajax. “Ik denk vooral dat Brobbey er enorm voor openstaat. Als hij Mino Raiola, zijn zaakwaarnemer, meekrijgt, zal die oorlog maken met Leipzig en ervoor zorgen dat die er ook voor zullen openstaan. Volgens mij willen ze dit seizoen alleen maar huren, dat geldt ook voor Bergwijn. Ajax heeft, tevens door Corona, afgelopen jaar hele slechte cijfers geschreven.”

Bergwijn

“Daarom willen ze nu een speler als David Neres of Nicolás Tagliafico verkopen om een andere speler te huren”, aldus Verweij, die ook Bergwijn als serieuze optie noemt. “Die interesse in Bergwijn is kenbaar gemaakt. Conte ziet het totaal niet in hem zitten. Conte is ook degene die een overgang van Bergwijn van PSV naar Italië heeft tegengewerkt. Inter was in die tijd een geïnteresseerde club, maar Conte hoefde hem niet.”

Daar voegt de Ajax-watcher aan toe: “Conte heeft in twee weken tijd bij Tottenham Hotspur slechts twee woorden tegen Bergwijn gezegd. Dat is de reden waarom Ajax hem kan overwegen, maar eerst zal Ajax Neres moeten verkopen.”

Wint Ajax de Champions League? De odd bij bet365 is 21.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
502+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie