Oude bekende Van Gaal nieuwe Ajax-trainer?

Foto: Oude bekende Van Gaal nieuwe Ajax-trainer?

Ajax zoekt een nieuwe trainer en heeft een aantal namen op zijn lijstje staan. Daaronder óók een naam van een oude bekende van Louis van Gaal, momenteel technisch adviseur in de Johan Cruijff ArenA. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is namelijk goed op de hoogte van de kwaliteiten van Albert Stuivenberg.

‘Albert Stuivenberg op lijstje Ajax’

Voetbal International zet vandaag de verschillende kandidaten op een rijtje en schrijft over de link tussen Stuivenberg en Van Gaal: “Een goede bekende en vertrouweling van Van Gaal: Albert Stuivenberg (53) werkte als coach van Jong Oranje nauw samen met de huidige adviseur van Ajax en was later assistent-trainer onder Van Gaal bij Manchester United.”

Inmiddels werkt Stuivenberg in het Emirates Stadium: “Na een jaar als hoofdcoach van RC Genk en een periode als assistent bij de nationale ploeg van Wales is hij inmiddels vijf jaar de rechterhand van Mikel Arteta bij Arsenal. Ook die club moest van heel ver komen, maar is weer helemaal terug in de Europese top.” In Noord-Londen is men blij met de assistent-coach, die veel verstand van voetbal zou hebben alsmede ‘oog voor detail’. “Tevens heeft hij affiniteit met opleiden, ontwikkelen en presteren: als coach van Oranje Onder-17 werd hij in 2011 én 2012 Europees kampioen.”

Er is echter één groot gevaar: “Het is al zesenhalf jaar geleden dat Stuivenberg als hoofdtrainer voor een groep stond. In 2017 presteerde hij verdienstelijk bij Genk, maar na zijn ontslag besloot hij toch weer tot een rol als assistent. Bij Arsenal is er grote waardering voor het werk van Stuivenberg. Aan Van Gaal om in te schatten of hij ook de geschikte man is om Ajax als hoofdtrainer erbovenop te helpen.”

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
2213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie