Oud-AZ’er over onverwachts vertrek: ‘Er waren al beslissingen genomen’

Foto: Oud-AZ’er over onverwachts vertrek: ‘Er waren al beslissingen genomen’

Kind van de club, Sébastien Pocognoli, heeft in onderling overleg zijn contract bij Standard Luik laten ontbinden. In een afscheidsbrief aan de supporters uit de voormalig aanvoerder zijn ongenoegen.

Pocognoli voetbalde zijn gehele jeugdopleiding bij Standard en kwam in zijn carrière twee keer terug bij de club uit Luik. Dit seizoen kreeg de linksback geen speelminuten meer van oud Twente-coach Michel Preud’homme. Net na de jaarwisseling werd zijn contract in onderling overleg ontbonden.

“Beste Standard, beste supporters, want uiteindelijk zijn jullie Standard door de passie die jullie elk seizoen in de club steken”, begint Pocognoli zijn afscheidsbrief op Instagram. “Het was deels door die passie dat ik niet één maar twee keer terugkwam. Nooit heb ik gelogen over mijn liefde en passie voor deze club, die ik al lang ONZE club noem.”

“Vandaag draai ik een pagina, of beter gezegd een hoofdstuk, om. Ik kwam bijna drie jaar geleden terug naar de club, die me de liefde voor voetbal leerde kennen. Naast het veld weten weinigen hoeveel ik heb geïnvesteerd in deze ploeg. Zij die geen kortetermijngeheugen hebben, kunnen erover getuigen.”

“Op het veld telde ik nooit mijn inspanningen, ondanks de pijn van een langdurige blessure. Ik wilde zo snel mogelijk terugkomen, maar ondertussen waren er al enkele beslissingen genomen. De laatste maanden werd ik geconfronteerd met de minst mooie kant van het voetbal.”

“Ik probeerde door te gaan voor jullie, voor mijn familie, voor mijn zoontje. Maar op 31 december was het tijd om een einde te maken aan deze situatie. Elk einde is een nieuw begin en dat was mijn wens voor 2020. Ik wil mijn ploegmaats bedanken, Ricardo Sa Pinto voor zijn vertrouwen in mij als aanvoerder en alle supporters, die ik het beste toewens voor 2020.” 

Kende jij deze speler nog?

  • Ja, zeker
  • Nee, nog nooit van gehoord
279+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie