Oranje-uitblinker klopt op de deur: “Ik kan niet meer vragen”

Foto: Oranje-uitblinker klopt op de deur: “Ik kan niet meer vragen”

Jeremie Frimpong was donderdagavond met een goal en een assist bij Oranje de man van de wedstrijd. De vleugelspeler van Bayer Leverkussen greep zijn kans en kon met zijn spel ook bondscoach Ronald Koeman bekoren. Met zijn optreden solliciteerde Frimpong nadrukkelijk naar een basisplaats.

Uitblinkende Frimpong maakt indruk op Koeman

“Hij viel zeker op”, erkende Koeman na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS. “Hij heeft redelijk diep aan de rechterkant gespeeld. Als je dan zo belangrijk bent goed bent tegen een linksback die ook van een aardig niveau is…”, waarmee de bondscoach doelde op Alphonso Davies van Bayern München.

De Canadese linksback staat ook bekend om zijn snelheid en power, maar Frimpong wist meerde keren over Davies heen te knallen in de wedstrijd. “Hij heeft de actie, de snelheid. Hij heeft gespeeld zoals hij bij zijn club ook speelt. Ik ben blij voor hem, hij geeft een geweldige voorzet bij de eerste goal van Memphis. Ik kan niet meer vragen van Jeremie”, klonk Koeman lovend.

Van de Ven kan Koeman bekoren

Koeman wilde niet vertellen of Frimpong en Denzel Dumfries samen in de basis kunnen beginnen, waarna de bondscoach aangaf dat Frimpong geen optie voor de linkerkant lijkt. “Hij heeft op de training ook wel eens aan de linkerkant gespeeld, maar de rechterkant is zijn beste positie. We hebben meerdere opties op die positie.” Op links speelde Micky van de Ven, die ook op complimenten kon rekenen van Koeman. “Ik vond hem net als de rest moeizaam beginnen, maar je ziet zijn snelheid en zijn power. Daar kwam ook nog een grote kans uit, dus ik ben meer dan tevreden over Micky van de Ven.”

Moet Frimpong een basisplek krijgen op het EK?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie