‘Oranje-drietal zeker van EK’

Foto: ‘Oranje-drietal zeker van EK’

Het Nederlands elftal kan zich volgende week plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Interessant zal vooral zijn wie bondscoach Ronald Koeman onder de lat zal opstellen in de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. Justin Bijlow is weer terug van een blessure, maar de vraag is Koeman de Feyenoord-doelman direct weer een basisplaats geeft of Bart Verbruggen laat staan.

Verbruggen of Bijlow op doel bij Oranje

Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg van de NOS vertelt aan tafel bij Studio Voetbal welke keuze Koeman naar verwachting zal gaan maken. “Ik heb het gevoel dat Koeman voor Verbruggen blijft kiezen. Hij heeft weleens op een persconferentie gezegd dat het heel vervelend is dat Bijlow zo vaak geblesseerd is. Laat hem eerst maar eens een jaar fit zijn, want Koeman is helemaal klaar met dat gedoe en wisselen van keepers, dat merk je aan alles.”

Verbruggen kon in de voorgaande interlands tegen Frankrijk (1-2 nederlaag) en Griekenland (0-1 overwinning) rekenen op een basisplaats en volgens Stekelenburg is er geen aanleiding om hem te wisselen. “Verbruggen heeft het twee keer gewoon goed gedaan in de vorige interlandperiode. Ik weet ook dat ze veel potentie in hem zien.”

Vastigheid onder de lat bij Oranje

Ook oud-bondscoach Guus Hiddink, eveneens te gast in het praatprogramma, zou die keuze snappen. “Je wilt constantheid hebben als bondscoach. Als je iedere twee interlands een ander moet opstellen, word je daar niet vrolijk van.” Koeman wilde in eerste instantie toewerken naar een vaste keeper bij Oranje, maar mede door blessureleed bij Bijlow kwam het daar niet van. Naast Bijlow en Verbruggen is ook Mark Flekken door Koeman opgenomen in de selectie van Oranje. “De drie die er nu bij zitten, zijn denk ik de drie die zullen meegaan naar het EK”, stelt Stekelenburg.

Wie is de beste optie voor Oranje?

  • Bijlow
  • Flekken
  • Verbruggen
1928+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie