‘Opvolger Xavi bij Barcelona al op Spaanse les’

Foto: ‘Opvolger Xavi bij Barcelona al op Spaanse les’

Hansi Flick maakt volgens Sport Bild een goede kans op het hoofdtrainerschap bij FC Barcelona. Volgens de Duitse krant is de oefenmeester zelfs bezig om Spaans te leren.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mogelijke kans bij FC Barcelona

Waar de Spaanse grootmacht dolgraag door wilde gaan met Xavi Hernández, maakte de trainer onlangs het verrassende nieuws bekend dat hij aan het einde van het seizoen opstapt. Xavi vindt de druk en kritiek te heftig om nog langer eindverantwoordelijke bij Barcelona te zijn en heeft dan ook besloten om iets anders te gaan doen.

Het betekent voor president Joan Laporta dat hij op zoek moet gaan naar een gedegen opvolger. Naar verluidt is hij zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van Flick en doet hij er intern alles aan om mensen ervan te overtuigen dat de komst van de Duitser het beste is voor de vereniging. Zelf zou Flick eveneens hopen op een kans in Barcelona.

Teleurstellende periode Flick

De 58-jarige trainer zit al enige tijd zonder werkgever. Hij begon ooit op het zesde niveau bij FC Bammental en stond vervolgens aan het roer van TSG Hoffenheim en Bayern München. Daarna was hij bondscoach van Duitsland, maar dat liep minder succesvol af. In het najaar van 2023 besloot de bond hem weg te sturen.

Een overstap naar Spanje zou hem een nieuwe mogelijkheid bieden om zichzelf in het topvoetbal te bewijzen. Hij zal moeten proberen om Barcelona naar de landstitel te leiden. Dit seizoen lijkt het mis te grijpen. De club staat na 23 speelronden op een achterstand van 8 punten op koploper Real Madrid, terwijl Girona op de tweede plek staat.

Past Flick bij Barcelona?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie