Optreden Kooij zorgde voor boze Lammers: “Dat was een fout”

Foto: Optreden Kooij zorgde voor boze Lammers: “Dat was een fout”

Het optreden van Joey Kooij bij FC Utrecht – PSV (1-1) leverde de scheidsrechter veel kritiek op. Met name het moment waarbij Sam Lammers werd vastgehouden door André Ramalho maakte de tongen los. De spits van Utrecht werd met twee handen vastgehouden, maar kreeg geen vrije trap. Daar was Lammers niet blij mee, vertelde hij aan SoccerNews.

Reactie Sam Lammers na Utrecht – PSV

Na zo’n minuten spelen werd Lammers op de rand van de zestien aangespeeld door Nick Viergever. In zijn rug stond Ramalho, die de nieuwe spits van Utrecht met twee handen naar de grond werkte. “Voor mijn gevoel draaide ik weg en pakte hij mij met twee handen vast. Kooij zei dat het van twee kanten kwam, maar ik heb geen idee hoe dat mogelijk is. Ik was al weg richting het doel. Waarom zou ik hem vasthouden?”, aldus een verbaasde Lammers. “Voor mijn gevoel was dat een fout. Zo dacht heel het stadion er ook over.”

Utrecht-trainer Ron Jans had het gevoel dat Kooij in die fase van de wedstrijd in het voordeel van PSV floot. Het thuispubliek keerde zich tegen de scheidsrechter. Zeker toen hij na het moment met Lammers voor een mindere overtreding van FC Utrecht wél floot. Tot ergernis bij Lammers. “Toen ging ik even naar hem toe, omdat die situatie veel lichter was”, aldus de spits, die zich even verbaal liet gaan tegenover de scheidsrechter. “Je bent er tijdens de wedstrijd zo wel mee bezig. Het publiek was ook tegen hem. Dat hoort er een beetje bij. Hij pakte mijn reactie en die van het publiek goed op. Maar ik ben het er nog steeds niet mee eens.”

Kooij kreeg ook al kritiek op de manier waarop hij de duels tussen Mike van der Hoorn en Luuk de Jong beoordeelde. Daar gingen de tv-kijkers op X behoorlijk over los. Al met al eiste de arbiter dus meer aandacht op dan nodig.

Vind jij Joey Kooij een goede scheidsrechter?

  • Ja, ik wel.
  • Nee, ik niet.
463+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie