Utrecht houdt PSV van record ondanks Joey Kooij-show

Foto: Utrecht houdt PSV van record ondanks Joey Kooij-show

PSV heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de competitie. FC Utrecht bood verrassend veel weerstand tegen de ongeslagen koploper (1-1). De nummer dertien van de Eredivisie ontnam de ploeg van Peter Bosz de kans om het record van meeste competitiezeges op rij voor zichzelf te hebben. Het team van Ron Jans hield zich knap staande, ondanks tegenstand van scheidsrechter Joey Kooij, die geen vrienden maakte in de Galgenwaard.

Verslag van FC Utrecht – PSV vanuit De Galgenwaard

Als dit PSV op bezoek komt, weet je als tegenstander dat je een lastige middag gaat krijgen. Utrecht-supporters stelden op Twitter voor om de wedstrijd schriftelijk af te doen. Helaas werkt voetbal niet zo. Hun angst werd bevestigd toen PSV in de zesde minuut al op voorsprong kwam. Johan Bakayoko liet zien verrassend goed te kunnen koppen en knikte een voorzet binnen bij de tweede paal. Na de 0-1 bleef een tweede PSV-goal echter uit. Yorbe Vertessen probeerde het wel en Malik Tillman en Bakayoko loerden op counters, maar PSV haalde niet het absolute topniveau dat het bijvoorbeeld bij Twente en AZ haalde.

Utrecht kwam er ook een paar keer uit, met Sam Lammers als nieuwe spits, die al het hele seizoen nodig was. De oud-speler van PSV en sc Heerenveen werd niet geholpen door scheidsrechter Joey Kooij, die het liet gebeuren dat André Ramalho hem met twee handen vasthield. Reden voor het Utrechtse publiek om zijn pijlen op de scheids te richten en heel cynisch te klappen wanneer hij wél in het voordeel van hun ploeg floot. Kooij kon er om lachen en genoot zichtbaar van de aandacht. Een scheidsrechter zou normaal gesproken zo min mogelijk moeten opvallen, maar het zal niemand in De Galgenwaard ontgaan zijn dat Joey Kooij vandaag de fluit hanteerde.

Sterk Utrecht in tweede helft

Vlak voor rust kreeg Lammers een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd knap over het doel getikt door Walter Benítez. Meteen na rust viel de 1-1 wel. Dit keer gaf Lammers een strakke voorzet, die door Othman Boussaid werd binnen gewerkt. Zou PSV dan eindelijk punten laten liggen? Het antwoord is: ja. PSV kwam niet meer tot scoren, al was het via Hirving Lozano erg dichtbij. De ingevallen Mexicaan schoot tegen de lat. Maar ook FC Utrecht zette in op drie punten. De ploeg van Ron Jans leunde niet achterover, maar ging op zoek naar de 2-1. Een schot van Boussaid was de grote kans en vloog maar net langs de kruising.

Het bleef 1-1. Utrecht nam het punt toch dankbaar in ontvangst waarbij het voor de tiende keer op rij ongeslagen bleef. De zegereeks van PSV stopt bij zeventien op rij, een gedeeld record.

Zat dit eraan te komen?

  • Ja, PSV kan niet alles winnen.
  • Nee, ze hadden moeten winnen.
520+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie