Op deze manieren kan PSV kampioen worden

Foto: Op deze manieren kan PSV kampioen worden

Donderdagavond kan het gebeuren: het langverwachte kampioenschap van PSV. De Eindhovenaren zijn daarvoor wel afhankelijk van de einduitslag bij Go Ahead Eagles – Feyenoord. In deze editie van SN legt uit lees je in welke scenario’s PSV kampioen wordt.

SN legt uit op welke manieren PSV officieel kampioen kan worden

PSV staat met nog 4 speelronden te gaan 9 punten voor op Feyenoord. Dat betekent dat de kampioensschaal donderdagavond al binnengesleept kan worden. Daarvoor moeten de Eindhovenaren tegen Heerenveen een beter resultaat halen dan Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles. Als PSV bij Heerenveen verliest, is de club sowieso nog niet officieel kampioen. Hieronder lees je hoe PSV kampioen van de Eredivisie kan worden.

Zo wordt PSV kampioen van de Eredivisie

Het eerste scenario: PSV wordt donderdagavond officieel kampioen.

Donderdag kan PSV de kampioenstitel binnenhalen als ze een beter resultaat behalen dan Feyenoord. Als PSV wint van sc Heerenveen en Feyenoord punten laat liggen tegen Go Ahead Eagles, barst het feest in Eindhoven los.

Zelfs als PSV gelijkspeelt in Heerenveen, kan de landstitel diezelfde dag nog een feit zijn. Feyenoord moet dan terwijl PSV terugrijdt naar Eindhoven, verliezen bij Go Ahead.

Op deze manier sleept PSV de titel binnen

Het tweede scenario: PSV is alleen op doelsaldo in te halen.

Als PSV én Feyenoord donderdag hetzelfde resultaat behalen, is het kampioenschap vrijwel zeker binnen. Op basis van doelsaldo is PSV dan zo goed als zeker van de titel. PSV scoorde tot nu toe 95 keer en kreeg 17 treffers tegen. Feyenoord scoorde ‘slechts’ 77 keer en kreeg 23 doelpunten om de oren. De doelpuntenbalans is dus ruim in het voordeel van PSV (+78 tegen +54 van Feyenoord). In dit geval is de volgende wedstrijd (Sparta Rotterdam-thuis op zondag 5 mei) de kampioenswedstrijd van PSV.

Wanneer wordt PSV kampioen?

Het derde scenario: PSV moet langer wachten op kampioensfeest

PSV moet de titeldroom nog even in de ijskast zetten als de Eindhovenaren van Heerenveen verliezen en Feyenoord wint of gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles. Het gat tussen PSV en Feyenoord zou in dat geval krimpen tot 6 of 8 punten.

Als dit scenario werkelijkheid wordt, kan PSV op zijn vroegst op 5 mei tegen Sparta de titel binnenslepen. PSV speelt dan in de volgende speelronde in eigen huis tegen de Rotterdammers. Feyenoord treft PEC Zwolle in dezelfde speelronde.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Wanneer wordt PSV kampioen?

  • Donderdagavond
  • Op 5 mei (Sparta-thuis)
  • Op 12 mei (Fortuna-uit)
  • Op 19 mei (RKC-thuis)
  • Niet, Feyenoord wordt kampioen
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie