Klopp-koek is op

Foto: Klopp-koek is op

Dat Jürgen Klopp grote prijzen heeft gepakt met Liverpool, dat is een feit. In de huidige voetbaljaargang van de Premier League gaat het echter heel slecht met The Reds. Misschien is het trucje van de Duitser, net zoals dat andere succestrainers in het verleden al vaker overkwam qua werkwijze, uitgewerkt?

Kind van de club Mainz 05. Jürgen wie? Vooral buiten de landsgrenzen van Duitsland keek men enigszins verrast op toen Borussia Dortmund in 2008 ene Jurgen Klopp aanstelde als nieuwe hoofdtrainer. Hij had dan wel bij het bovengenoemde Mainz en als voetbalanalist op de tv bij onze oosterburen gewerkt. Dat laatste deed hij overigens op een vermakelijke en deskundige manier.

Maar werken als grote baas bij één van de grootste clubs in de Bundesliga: ja, dat was dus een feit. En dat werd uiteindelijk ook een groot succes. Klopp, een man van veel beleving en soms een stukje theatraal gedrag langs de lijn, groeide uit tot een vakman. Een stap naar het buitenland kon daarom niet lang uitblijven.

En die kwam er ook, omdat de top van traditieclub Liverpool FC besloot om Kloppo binnen te hengelen. Het was het jaar 2015 om precies te zijn. Wat de Duitser merkbaar heeft is een bepaald soort charisma, waardoor hij zijn spelers zover krijgt om voor hém te werken. Voor hem door het vuur te gaan: niet iedere trainer heeft dat.

Onder de vleugels van Jürgen Klopp, en zijn Nederlandse rechterhand Pepijn Lijnders, pakten The Reds een behoorlijk aantal prijzen, waaronder de Champions League en in het seizoen 2019-2020 het kampioenschap in de Premier League. Liverpool telde na járen weer mee op het podium der groten op deze voetbalaarde.

Virgil van Dijk

Dit seizoen kwam in die succesreeks echter een kink in de kabel. Het loopt voor geen meter op Anfield, Klopp werd meerdere keren wanhopig op de trainersbank gespot door tv-camera’s in het stadion. Zijn rots in de branding en Nederlands international Virgil van Dijk presteert op dit moment zeker ook niet zoals in zijn beste dagen, terwijl nieuweling Cody Gakpo zichtbaar nog moet wennen.

Menig andere coach zou al lang en breed door de clubleiding op straat zijn gezet. Maar ondanks de zeer matige zevende plaats in de Premier League, onder meer door het gelijkspel onlangs bij Crystal Palace en de forse thuisnederlaag in de Champions League tegen Real Madrid, zit de Duitse trainer nog altijd op zijn post bij de roemruchte club uit de stad van The Beatles.

Klopp heeft een flinke portie krediet opgebouwd en daardoor de gunfactor. Maar ook voor hem zal eens de koek op zijn, ook al lijkt men bij Liverpool het geduld vooralsnog nog niet verloren te hebben.

Ajax
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 maart 2023 16:44.

Moet Liverpool Klopp ontslaan?

  • Ja
  • Nee
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie