Ooijer gaat in op ‘vermeende ruzie’ met Van Nistelrooij

Foto: Ooijer gaat in op ‘vermeende ruzie’ met Van Nistelrooij

André Ooijer vertrok aan het einde van het vorige seizoen als assistent bij PSV. Volgens geruchten zou hij ruzie hebben gehad met Ruud van Nistelrooij, maar de voormalige verdediger ontkent dit.

Samenwerking Van Nistelrooij en Ooijer

Van Nistelrooij kwam in de zomer van 2022 als vervanger van Roger Schmidt aan het roer te staan van PSV. Met onder meer Ooijer als assistent lukte het niet om het elftal naar zijn hand te zetten, waardoor hij al snel kritiek kreeg. In het voorjaar kwam Ooijer vervolgens naar buiten met het nieuws dat hij aan het einde van het voetbaljaar zou stoppen.

Er kwamen daarna berichten naar buiten dat Ooijer overhoop zou liggen met Van Nistelrooij, maar dat klopte niet. Hij ontkent echter niet dat beide mannen het wel eens met elkaar oneens waren. “Het kan wel eens rommelen in een kleedkamer, dat was af en toe ook wel eens zo. Maar dat had ik als speler ook en bij Roger Schmidt ook”, vertelt Ooijer bij Rondo op Ziggo Sport.

Dat Van Nistelrooij vóór het laatste duel van vorig seizoen zou opstappen, kwam ook voor Ooijer als een verrassing. “Ik wist het niet. Hij kwam in de kleedkamer en toen zei hij het. Niemand wist dit. Toen hebben wij meteen de knop omgezet. Het voetbal gaat natuurlijk wel door en mede doordat je tweede wordt, ga je nu nog de Champions League in”, concludeert hij.

Pijnlijk vertrek bij PSV

De échte reden voor zijn vertrek was iets anders. “Ik ben een aantal jaren geleden gescheiden. De druk met de voetbal en de kinderen werd mij daardoor te veel. Dat was de grootste reden dat ik wilde stoppen. Ik wilde meer tijd voor mijzelf, voor mijn eigen agenda. Dat heb ik in januari al aangegeven, zodat PSV rustig een assistent kon zoeken voor het volgende jaar. Dat was mijn belangrijkste reden.”

Was Ooijer een goede assistent?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie