‘Ontslag voor gefrustreerd Ajax-tweetal’

Foto: ‘Ontslag voor gefrustreerd Ajax-tweetal’

Valentijn Driessen is van mening dat Michael van Praag en Leo van Wijk moeten vertrekken bij Ajax. Volgens de voetbaljournalist heeft het duo voor een enorme bestuurlijke chaos gezorgd en zijn beide heren niet capabel genoeg om hun taken bij de Amsterdamse topclub uit te voeren.

Driessen kraakt Van Praag en Van Wijk en stuurt aan op Ajax-ontslag

“Juist de gebeurtenissen tijdens de BAVA omtrent het KPMG-rapport legden bloot dat Ajax nog steeds in een bestuurlijke chaos verkeert. Mede omdat Van Praag en Van Wijk niet berekend zijn op hun taken”, steekt Driessen van wal in zijn column in De Telegraaf. “Het totale gebrek aan zelfreflectie bij deze verantwoordelijke toezichthouders, de grote mate van onfatsoenlijk bestuur en zelfs van ordinair gedrag was tenenkrommend”, vervolgt Driessen.

De Ajax-watcher heeft geen goed woord over voor het gedrag van Van Wijk. “Wie als toezichthouder van een beursgenoteerd bedrijf de afgezant van kleine aandeelhouders oproept te vertrekken met de woorden ’oprotten met die man’ overschrijdt alle fatsoensnormen. Uitgerekend Van Wijk liet zich gaan, de voormalig topman van de KLM, ooit rvc-voorzitter van Ajax die kundig en humorvol aandeelhoudersvergaderingen leidde. Van die charismatische, welbespraakte Van Wijk is niet veel meer over dan een onbeschaafde, verbeten en Ajax-onwaardige vuilspuiter.”

Ook gaf Van Wijk de bestuursraad van Ajax onderuit de zak, maar volgens Driessen is dat ook waanzin te noemen. “Het was treurig te constateren dat Van Praag en Van Wijk ten onrechte bleven volharden in het schoonvegen van het straatje van hun gesjeesde voorgangers in de rvc en van hun huidige vertrekkende collega-commissarissen Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. Alles was de schuld van Sven Mislintat, de toezichthouders viel niets te verwijten. Sterker, ze waren volgens Van Praag en Van Wijk slachtoffer van critici, die deze dwaallichten openlijk ter verantwoording durfden te roepen. Van Praag en Van Wijk vroegen zelfs mededogen, want ze liepen door alle beschuldigingen een kras op. En ze moesten ook iedere dag naar de bakker.”

Van Wijk en Van Praag verantwoordelijk voor Ajax-chaos

Volgens Driessen moeten juist Van Wijk en Van Praag de hand in eigen boezem steken. “Het waren toch echt al deze inmiddels dikbetaalde commissarissen en directieleden, die verkeerde inschattingen maakten en verantwoordelijk waren voor de aanstelling van incapabele, feilbare commissarissen, tekortschietende directeuren en het in de arm nemen van het onbekwame en keer op keer falende headhuntersbureau De Vroedt & Thierry. Het is een aanfluiting dat dit bureau desondanks opnieuw door Van Praag en Van Wijk is gevraagd op zoek te gaan naar een algemeen directeur en commissarissen voor Ajax. Een ongekend staaltje brutaliteit van mensen en partijen die elkaar tot het einde der tijden blijven beschermen en de hand boven het hoofd houden.”

Ajax is daardoor volgens Driessen alleen maar terechtgekomen in bestuurlijke, financiële en sportieve ellende en dus trekt de journalist een duidelijke conclusie. “Het is de hoogste tijd dat ook Van Praag en Van Wijk zo snel mogelijk vertrekken.”

Moeten Van Praag en Van Wijk vertrekken bij Ajax?

  • Ja, beiden
  • Nee, alleen Van Praag
  • Nee, alleen Van Wijk
  • Nee, beiden kunnen wel aanblijven
2698+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie