Ontslag dreigde voor Hans Kraaij jr.

Foto: Ontslag dreigde voor Hans Kraaij jr.

Vandaag de dag is Hans Kraaij jr. een graag geziene gast in de talkshows en ook bij zijn werkgever ESPN, maar in het verleden lonkte nog bijna een ontslag voor hem bij SBS. Daar was Tina Nijkamp toen de grote baas.

Tina Nijkamp dwong Hans Kraaij jr. om VI-gas terug te nemen

Het frustreerde Nijkamp dat Kraaij één van de vaste gezichten was in VI, dat toen nog van RTL was. “Omroepen kunnen heel streng zijn met sterren. In mijn tijd heb ik wel ingegrepen toen Hans Kraay echt élke week bij VI aan tafel ging zitten en zelfs op de posters stond ter promotie van VI. Toen heb ik wel ingegrepen, omdat Hans exclusief bij ons onder contract stond.”

Kraaij was juist een SBS-gezicht. “En daar verdiende hij ook best wel veel geld. Daarnaast had hij er nog een baan bij, bij VI, en dat werd toen al best wel succesvol. Ik dacht: ja, dat is niet helemaal de bedoeling volgens mij, van een contract. Daar is toen best wel wat gedoe over geweest.”

En dus forceerde Nijkamp dat Kraaij minder aan ging schuiven bij VI. “Hans was natuurlijk niet blij dat hij daar minder vaak mocht gaan zitten, maar toen heb ik ook tegen hem gezegd: ‘Je mág daar wel gaan zitten, maar dan moet je bij ons ontslag nemen en dan word je freelancer’. Ik zei: ‘Dan kun je gaan en staan waar je wil, maar zolang je vast onder contract bent, krijg je daar ook naar betaald.’ En dat is natuurlijk meer dan een freelancer, die per dag wordt betaald. Daar had het toen mee te maken”, aldus Nijkamp tot slot.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zou jij Hans wel eens aan tafel bij De Oranjezomer willen zien?

  • Ja
  • Nee
1032+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie