Ongevaccineerde Kimmich krijgt bijval vanuit Bayern: “Hebben we respect voor”

Foto: Ongevaccineerde Kimmich krijgt bijval vanuit Bayern: “Hebben we respect voor”

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Joshua Kimmich (Bayern München) zich nog niet heeft laten vaccineren… en dat zorgt sindsdien voor behoorlijk wat ophef bij onze oosterburen. Gisteren gaf de middenvelder tekst en uitleg op de televisie.

Wedden op wedstrijden van Bayern München? Dat doe je bij bet365! Krijg €100 bonus!  

Kimmich deed op zaterdag negentig minuten mee bij Der Rekordmeister, dat gemakkelijk met 4-0 won van 1899 Hoffenheim. Na het laatste fluitsignaal verscheen hij voor de camera van Sky Deutschland om op de wedstrijd te reageren, maar óók om zijn vaccinatiestandpunt toe te lichten. De multifunctionele international van het Duitse nationale team is namelijk niet gevaccineerd, en dat ligt extra gevoelig nu zijn coach Julian Nagelsmann Covid-19 onder de leden heeft… 

‘Ik ben geen anti-vaxxer’ 

Waarom heeft Kimmich zich eigenlijk niet laten prikken? “Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn. Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest. Ik ben geen corona-ontkenner, of een anti-vaxxer. Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat ik dat in de toekomst alsnog laat doen. Maar ik vind wel dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden.”

UPDATE 26/10 17.45u

Dat Joshua Kimmich zich niet laat vaccineren tegen Covid-19 heeft dus voor de nodige ophef gezorgd. Toch krijgt de Duitse middenvelder ook steun. Vanuit de clubleiding spreekt men uit dat ze voor vaccinatie zijn, maar dat iedereen het recht heeft zelf te beslissen.

“Het verbaast me niet dat het een grote kwestie is, corona achtervolgt ons nu al anderhalf jaar”, aldus Bayern-icoon Karl-Heinz Rummenigge. “Maar als er één speler is die verantwoordelijk en voorbeeldig omgaat met heel veel zaken in het leven, dan is dat Joshua. Ik denk dan ook dat hij uiteindelijk de juiste beslissing gaat nemen.’ Trainer Julian Nagelsmann, die het virus momenteel zelf onder de leden heeft, spreekt zich ook uit: “Ik pleit voor vaccinatie, maar het is persoonlijk, iedere volwassene mag zelf beslissen.” 

Oliver Kahn sluit zich daarbij aan. “We kunnen mensen alleen aanraden om zich te laten vaccineren, niet dwingen. We hebben respect voor eenieders mening.”

Goede reactie van het Bayern-bestuur?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie