‘Oncollegiale Van der Gijp naait Vandaag Inside-collega’

Foto: ‘Oncollegiale Van der Gijp naait Vandaag Inside-collega’

René van der Gijp heeft er in de podcast De Communicado’s van Victor Vlam en Leon Duursma behoorlijk van langs gekregen. De analist zou zich ‘oncollegiaal’ hebben gedragen door Sam Hagens en Merel Ek publiekelijk te beledigen wegens hun reacties op de racisme-rel van Johan Derksen.

Victor Vlam: ‘Verschrikkelijk oncollegiaal van René van der Gijp’

Derksen en Gijp gaven al aan dat zij Hagens en Ek ‘te belerend vinden’. Vlam: “Dat heb ik ook wel een beetje, hè. Vaak als mensen zich roomser dan de paus voordoen is dat omdat ze vooral willen aantonen hoe moreel superieur ze zelf zijn. Dus die absolute afkeer daarvan voel ik heel sterk. Maar aan de andere kant: ik begrijp wel waarom mensen zoals Sam en Merel zich uit willen spreken in de dagen daarna tegen Johan Derksen, omdat zij natuurlijk terug moeten naar Den Haag. Zij hebben ook linkse politici nodig voor informatie en die linkse politici zullen het niet pikken als Sam en Merel zich er niet tegen uitspreken.”

Hagens en Ek móésten wel afstand nemen van de uitspraken van Derksen, stelt Vlam. “Anders krijgen ze het etiket dat ze alleen maar als een lemming achter Johan Derksen aanlopen. Dat is gewoon niet goed daar voor jouw werk in Den Haag, dus ik begrijp dat ze uit een soort van zelfbehoud zich echt uit moesten spreken. Dat hadden Johan en René moeten respecteren. Ik vind het logisch dat ze dat gedaan hebben. Ik vind ook dat Johan dat moet dulden omdat hij de oorspronkelijke fout heeft gemaakt. En ik vind het, heel eerlijk gezegd echt verschrikkelijk oncollegiaal van René van der Gijp om daar niet íets meer begrip voor op te brengen.”

Sam Hagens spoedig terug in VI, Merel Ek voorlopig nog niet

Hagens zelf gaf reeds aan dat hij gewoon langs zal blijven komen in VI. “Het is een beetje een samenloop van omstandigheden. Ik ben niet gecanceld. (…) Dat is gewoon wat ze doen. Het hoort erbij dat ze tegen je in gaan. Al gebeurt dat meestal een dag later.” En over Ek zei Wilfred Genee: “Kijkers hoeven zich geen zorgen te maken. Ze zitten er binnenkort weer, al heeft Merel volgende week vakantie.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

René heeft Merel en Sam hiermee echt genaaid

  • Eens
  • Oneens
2095+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie