Olij reageert op mislopen Oranje-selectie

Foto: Olij reageert op mislopen Oranje-selectie

Nick Olij had stiekem rekening gehouden met een invitatie voor het Nederlands elftal. De drie WK-keepers van Oranje speelden de afgelopen weken niet of nauwelijks, maar desalniettemin ontbrak de uitblinker van Sparta Rotterdam in de voorlopige selectie.

Andries Noppert en Justin Bijlow zijn al enige tijd geblesseerd, waar Remko Pasveer is gedegradeerd tot reservedoelman van Ajax. Olij maakt op zijn beurt een uitstekende indruk, maar bondscoach Ronald Koeman besloot Jasper Cillessen, Bart Verbruggen, Mark Flekken en Kjell Scherpen op te nemen in de voorlopige selectie van Oranje. Zelfs Noppert werd toegevoegd aan de lijst.

Na de 1-4 zege bij Excelsior verklaarde de Spartaan tegenover ESPN: “Je weet dat je in een prima fase zit. Zeker als elftal, maar ook persoonlijk. Je weet het nooit, misschien komt die kans wel. Met Andries die geblesseerd is, Justin die geblesseerd is. Misschien ga je dan stiekem een beetje hopen dat dit een moment is om aan te haken. Die keuze valt niet op mij, dat is niet anders. Of ik erop hoopte? Ik denk dat je altijd mag dromen en dat dat ook goed is.”

Olij maakt zich echter niet ongerust. “Voor mij is het heel simpel. Ik moet nog belangrijker zijn voor het elftal, nog vaker de nul houden en wie weet komt ooit mijn kans. Ik ben bezig met een bepaalde doelstelling, zit in een bepaalde flow. Als die kans komt, dan komt-ie. En als-ie niet komt, dan ga ik onverstoorbaar door waar ik mee bezig ben.”

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Olij een voorlopige invitatie verdiend?

  • Ja
  • Nee
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie