‘Nu al blessurenieuws over Frenkie de Jong’

Foto: ‘Nu al blessurenieuws over Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong raakte gisteren geblesseerd in de LaLiga-wedstrijd tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao (0-0) en was later op het vliegveld van Bilbao te zien terwijl hij zich met behulp van krukken voortbewoog. Hoe ernstig is zijn blessure precies? Het dagblad AS komt op maandag met een indicatie.

Frenkie de Jong mist oefenwedstrijden Oranje

De Jong kwam verkeerd neer na een luchtduel en zijn enkel klapte dubbel, waarna het hem niet eens lukte om zelfstandig het veld te verlaten – hij moest zich laten vervoeren door een medisch karretje. Volgens AS wijzen de eerste (voorzichtige) onderzoeken uit dat het om een serieuze blessure gaat, maar ook weer niet om een hele ernstige kwetsuur.

Het zou namelijk gaan om een zogenaamde ‘grade 2 ankle sprain’, acuut inversietrauma van de enkel met een partiële ruptuur van het lig. talofibulare anterius. Oftewel: een verstuikte enkel mét een scheurtje in zijn enkelband. En dat betekent vermoedelijk dat hij er ongeveer een maandje uitligt: de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) gaan sowieso aan zijn neus voorbij.

Pedri is er nóg erger aan toe

De blessure die Pedri opliep tegen Athletic Bilbao is hoogstwaarschijnlijk een heel stuk ernstiger. De Spaanse nummer tien begaf zich naar de dug-out, waar hij in huilen uitbarstte en dat is volgens AS wel een indicatie. Bij de technicus gaat het immers om een oude blessure die de kop opstak en dus oordeelt het dagblad dat hij vermoedelijk méérdere maanden moet revalideren.

Maandje…

  • Kan erger
  • Wel lang…
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie