NOS Sport grijpt in richting EK

Foto: NOS Sport grijpt in richting EK

Sportminnend Nederland gaat een boeiende zomer tegemoet. Er vinden enkele grote sporttoernooien plaats, waaronder het EK voetbal in Duitsland. In aanloop naar deze sportzomer is een aantal veranderingen toegepast ten opzichte van het verleden.

NOS-veranderingen rond drukke sportzomer

De voorbije jaren werd NOS Sport opgeschrikt door de kwestie rond Tom Egbers. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman vertelt aan het Algemeen Dagblad: “Toen ik binnenkwam, merkte ik dat er veel over elkaar werd gesproken en niet zozeer mét elkaar. Ik zei meteen: ga met elkaar praten, dit moeten we samen doen. Die cultuur verander je niet van de ene op de andere dag, dat realiseer ik me.”

Hoekman heeft onder meer de verdeling van grote sportevenementen kritisch tegen het licht gehouden. “Het is niet zo dat mensen die in het verleden altijd ergens heen gingen ook nu automatisch gaan. En als iemand nu niet naar een toernooi gaat, betekent dat niet dat hij of zij nooit meer gaat. Verder hebben we de verantwoordelijkheden duidelijker gemaakt.”

“Arno Vermeulen bijvoorbeeld is verantwoordelijk voor het EK voetbal en omdat hij is gestopt als commentator kan hij daar beter op focussen”, vervolgt de hoofdredacteur. “Datzelfde geldt voor meer mensen op de redactie. We hebben ook gekeken naar een betere mix van jong en oud in onze redactieteams. Het bewustzijn is in elk geval groter geworden. We sturen mensen nu op pad met een reminder: we gaan normaal met elkaar om.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
384+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie