Nieuwe publiekslieveling Feyenoord: ‘Hij heeft iets’

Foto: Nieuwe publiekslieveling Feyenoord: ‘Hij heeft iets’

Feyenoord zorgde afgelopen donderdag voor een enorme stunt door met 1-0 te winnen van SS Lazio, waardoor de Rotterdammers als nummer één doorgaan in de Europa League. Clubwatcher Dennis van Eersel zag De Kuip ouderwets kolken.

“Ik geniet altijd heel veel van de wisselwerking tussen het publiek en de spelers en dat werkte bij deze wedstrijd wel heel duidelijk. Lazio was wel slim, erg ervaren, en wist De Kuip ook rustig te krijgen. Uiteindelijk, zo tegen het einde met die opstootjes ging De Kuip er wederom vol achter staan”, vertelt hij op RTV Rijnmond. Even ná het laatste fluitsignaal keerden de spelers nog terug uit de kleedkamer voor een nieuw feestje. “En terecht, het was echt een heel knappe prestatie van dit Feyenoord. Ze hebben deze zomer zo’n metamorfose ondergaan en dan in deze poule niet alleen overwinteren, maar ‘m zelfs winnen. Dan mag je daar als spelers best van genieten en lof over je uit laten stromen.”

Gimenez en Kökçü

Over de matchwinner vervolgt Van Eersel: “Wat ik speciaal vind bij Santiago Gimenez, dat is soms ook iets ongrijpbaars, maar het publiek sluit je of meteen in de armen, bijna voor je iets gepresteerd hebt, of niet. Hij heeft ook al heel snel zijn eigen lied: bij Danilo is dat bijvoorbeeld niet het geval. Blijkbaar heeft hij ergens iets dat Het Legioen heel erg aanspreekt.”

Maar de grote uitblinker vond de journalist dan toch captain Orkun Kökçü. “Hij was weer goed en is sowieso aan een sterk seizoen bezig. Hij loopt ook veel meer als een leider in het veld, het lijkt ook wel alsof zijn houding veranderd is. Hij is vaak degene die het startsein geeft om het tempo te versnellen, als hij onder druk wordt gezet komt hij met een voetbeweging onder die druk uit. Ik vind dat Kökcü dit seizoen echt een heel hoog niveau aantikt.”

Scoort Gimenez dit weekend de 0-1 in Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gimenez is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie