‘Nieuwe Ajax-trainer’ choqueert Vandaag Inside

Foto: ‘Nieuwe Ajax-trainer’ choqueert Vandaag Inside

John van ‘t Schip staat volgend seizoen vermoedelijk niet voor de groep bij Ajax, maar wie moet hem precies opvolgen? Bij Studio Voetbal had men wel een suggestie: Thomas Tuchel, die momenteel nog de leiding heeft bij Bayern München. René van der Gijp zette zijn televisie echter gelijk uit…

René van der Gijp: ‘Ik heb mijn tv meteen uitgezet’

“Je weet, ik ben een fan van talkshows, maar het zat mij eigenlijk een beetje tegen gisteravond”, begint ‘Gijp’ bij Vandaag Inside. “Eerst keek ik naar Studio Voetbal, maar dan komt Arno Vermeulen aan het woord en die gaat tien minuten zitten wauwelen dat Thomas Tuchel trainer van Ajax moet worden. Dus ja, ik heb dat afgezet. Naar die onzin ga ik echt niet zitten luisteren.”

Vermeulen zei dat Tuchel serieus geïnteresseerd zou zijn om in de Johan Cruijff ArenA aan de slag te gaan: “Die ging vroeger al alle weekenden naar Amsterdam, dat helpt toch.” Maar… de Duitser, die de Champions League won met Chelsea, verdient toch een astronomisch salaris in de Allianz Arena? “Dat is een kwestie van of hij wil. Deze man heeft zoveel geld verdiend, dat zal niet echt meer uitmaken.”

Pierre van Hooijdonk ging hier tegenin: “Ik denk dat je wel één ding vergeet. Tuchel zou te allen tijde geïnteresseerd zijn geweest in Ajax. Maar dat was het Ajax van een paar jaar geleden, dat Champions League speelde. Maar het Ajax van nu… In Europa kijken ze ook.”

Ron Jans in de ArenA

Van der Gijp kwam eerder ook zélf met een suggestie: “Haal je een topcoach binnen, die neemt veertien man mee, maar die gaat niet naar Ajax. Dan denk ik: zet lekker Ron Jans voor die groep. Die zet het goed neer, die zet het duidelijk neer. Die maakt duidelijke afspraken. Hij is leraar, hij kan het tien keer aan iemand vertellen. Die moet het opbouwen.”

Is Tuchel een serieuze optie?

  • Ja
  • Nee
2104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie