Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Nieuwe Ajax-opstelling nu al bekend’

Foto: ‘Nieuwe Ajax-opstelling nu al bekend’

Ajax heeft zijn nieuwe oefenmeester binnen in de persoon van Francesco Farioli en we weten nú al welk systeem hij gaat hanteren in de Johan Cruijff ArenA. John van ‘t Schip koos eventjes voor 5-3-2, maar die formatie verdwijnt in de prullenmand.

Ajax gaat terug naar 4-3-3

Titulair technisch directeur Alex Kroes onthult bij Ajax TV dat het ‘gewoon’ weer 4-3-3 wordt: “Ook op 4-3-3 kan je allerlei varianten loslaten. Laten we Ajax weer het Ajax-spel laten spelen.” 5-3-2 paste natuurlijk ook niet echt bij de Amsterdammers: “Wij hopen dat we nu weer gewoon 4-3-3 kunnen spelen.”

OGC Nice speelde onder Farioli niet zo heel aanvallend en maakte ook nog eens weinig doelpunt, maar daar ging de Italiaan al op in: “Tja, in dit geval kijk je dan naar de data. We creëerden wel genoeg. Er was op een gegeven moment een statistiek, ver in het seizoen, dat we het op één na slechtste team ter wereld waren op het gebied van kansen afmaken. Dat kan gebeuren in voetbal, dat wil ik mijn aanvallers of andere spelers ook niet kwalijk nemen. Het belangrijkste is dat je een positief saldo hebt tussen wat je creëert en wat je weggeeft. Ik denk dat we genoeg creëerden, al kan het altijd beter.”

“Juiste vibe”

Kroes heeft in ieder geval alle vertrouwen dat ‘zijn’ trainer gaat slagen in de ArenA: “Het is een verandering die we met elkaar aan moeten gaan. Afgelopen jaar was niet het leukste en fijnste jaar in de geschiedenis van Ajax. We moeten zorgen dat we weer de juiste vibe krijgen, dat we weer optimistisch zijn en dat we met z’n allen dezelfde kant oplopen. Deze man is daar zeer gedreven en gepassioneerd in. En hij werkt vanuit de juiste voetbalfilosofie.”

De as stáát

Overigens kunnen we ook al wat ‘poppetjes’ neerzetten in de ‘nieuwe’ Ajax-opstelling. Kroes wil Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Brian Brobbey namelijk voor de club behouden en is eveneens fan van Diant Ramaj. De rest is zijn plekje mogelijk niet zeker.

4-3-3 of 5-3-2?

  • 4-3-3
  • 5-3-2
10022+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie