‘Newcastle aast op Oranje-international als vervanger voor geschorste Tonali’

Foto: ‘Newcastle aast op Oranje-international als vervanger voor geschorste Tonali’

Newcastle United lijkt van plan om in de winterstop de transfermarkt op te gaan om een vervanger voor Sandro Tonali te halen. De Italiaanse middenvelder is naar aanleiding van een grof gokschandaal in Italië geschorst voor tien maanden. The Magpies hebben volgens het Italiaanse Tuttosport hun oog laten vallen op Oranje-international Teun Koopmeiners.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Zeventig miljoen euro voor Koopmeiners

Volgens het Italiaanse medium wil Newcastle in de komende transferperiode toeslaan en Koopmeiners proberen los te weken. Er zouden naar verluidt al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen afgevaardigden van Atalanta Bergamo en Newcastle. De Engelsen moeten echter wel diep in de buidel tasten. Naar verluidt wil Atalanta een bedrag van zeventig miljoen euro ontvangen voor de 25-jarige Koopmeiners.

De Oranje-international moet het gat van de geschorste Tonali zien op te vangen, die tien maanden vanaf de zijlijn moet toekijken. Die straf kreeg de Italiaan naar aanleiding van illegale gokpraktijken. De straf leek in eerste instantie hoger uit te vallen, maar doordat Tonali vrijwillig meewerkte aan het onderzoek bleef de schade beperkt voor de middenvelder.

Het is niet de eerste keer dat Koopmeiners in verband wordt gebracht met een transfer. Afgelopen zomer werd de Nederlander ook al gelinkt aan de Italiaanse topclubs Juventus en Napoli. De middenvelder heeft bij Atalanta nog een contract tot medio 2025. In de zomer van 2021 maakte Koopmeiners voor een bedrag van veertien miljoen euro de overstap van AZ naar de Serie A-club.

Moet Koopmeiners vertrekken naar Newcastle United?

  • Ja, zou een mooie volgende stap zijn
  • Nee, is geen verbetering ten opzichte van Atalanta
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie