Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK

Foto: Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK

Het Nederlandse zaalvoetbalteam heeft zich woensdagavond geplaatst voor het WK. Finland werd na strafschoppen verslagen. Het Futsal team van Oranje bereikte het WK voor het eerst sinds 2000 weer.

Nederlandse zaalvoetballers bereiken WK

Aan het einde van januari werd het Nederlands Futsalteam geïnformeerd dat Finland de tegenstander zou zijn in de play-offs voor een plek op het WK. Onder leiding van bondscoach Miguel Andrés wist het team in december het cruciale kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan te winnen, waardoor ze zich plaatsten voor de play-offs van het wereldkampioenschap.

Het werd een spannend duel in Finland. Uiteindelijk wist het team van Andrés zich na een zenuwslopende strafschoppenserie te kwalificeren, nadat de wedstrijd in 4-4 eindigde na reguliere speeltijd. Doelman Manuel Kuijk ontpopte zich tot de held van de avond door een van de vijf Finse penalty’s te stoppen.

Voor de laatste ronde van de Europese WK-kwalificatie hadden in totaal twintig landen zich geplaatst, verdeeld over vijf poules van vier. De groepswinnaars Frankrijk, Spanje, Kazachstan, Portugal en Oekraïne hadden zich al verzekerd van deelname aan het WK.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie