Nederlands Elftal bedolven onder kritiek van media

Soccernews

[img align=left]uploads/van%20basten,%20marco[3].jpg[/img]De kritiek op het slechte spel van het Nederlands Elftal is maandagochtend ook in alle kranten terechtgekomen. “Van Basten slaat heilloze weg in. De bondscoach verstrikte zichzelf en zijn spelers in zijn dogmatische beginselen”, vertelt [i]Trouw[/i].

[i]NRC[/i] Next zag een “stuurloos Oranje dat zich te pletter liep tegen een Roemeense muur. Een troosteloze vertoning van ongeïnspireerd Nederlands voetbalelftal.”

“Zijn onnavolgbare gedrag zorgde nauwelijks voor inspiratie of motivatie. Zo speelde Oranje ook. Als prestaties achterblijven, is de ‘ondoorgrondelijke’ voor zijn omgeving al snel de weg kwijt”, vertelt [i]De Telegraaf[/i] over bondscoach Marco van Basten.

Johan Cruijff neemt het in zijn wekelijkse column in [i]de Telegraaf[/i] op voor de bondscoach. “Ik hoor nu wel de reacties over allerlei tactische ingrepen die zaterdagavond hadden moeten gebeuren, maar door deze tactische zwakte ben ik toch wat voorzichtiger. Door ogenschijnlijk heel simpele aanpassingen kan een team soms helemaal de kluts kwijt raken. Daardoor word je soms gedwongen om vooral dicht bij de basis te blijven”, vertelt Cruijff.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie