Nederland weet bijna eerste EK-tegenstander

Foto: Nederland weet bijna eerste EK-tegenstander

Het Nederlands elftal weet bijna welke tegenstander het op 16 juni in Duitsland treft. De halve finale van de play-offs heeft namelijk plaatsgevonden en daarbij zijn Polen en Wales als sterkste uit de strijd gekomen.

Mogelijke tegenstander Nederland op EK

De loting voor het Europees kampioenschap in Duitsland wees uit dat Oranje in dezelfde poule zit als Frankrijk en Oostenrijk. De derde opponent zou pas later bekend worden, wanneer twaalf landen met elkaar zouden strijden voor drie plekken in de poulefase van het eindtoernooi.

Voor de komende tegenstander van het Nederlands elftal geldt het zogenoemde ‘pad B’. Daarin stonden in de halve finale Wales en Finland tegenover elkaar. Daarnaast speelden Polen en Estland tegen elkaar. In beide wedstrijden kwam een duidelijke winnaar uit de bus.

Wales en Polen naar finale play-offs

Zo wist Polen met maar liefst 5-1 Estland te verslaan. Binnen een half uur stond het al op een voorsprong, toen Przemyslaw Frankowski had gescoord. Toen Estland vlak daarna ook nog een rode kaart kreeg, was het duel gespeeld. In de tweede helft wist Polen nog viermaal te scoren, terwijl Estland een eretreffer maakte.

Wales wist een doelpunt minder te maken, maar kon met 4-1 eveneens zeer tevreden zijn. David Brooks werkte de bal na drie minuten al binnen, waarna de thuisploeg op rozen zat. Finland wist vervolgens niet meer dichterbij te komen en werd uitgeschakeld, waardoor Wales en Polen gezamenlijk gaan uitmaken wie naar het EK mag.

Op welke tegenstander hoop jij?

  • Wales
  • Polen
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie