Nederland kent mogelijke tegenstanders in Nations League

Foto: Nederland kent mogelijke tegenstanders in Nations League

Ronald Koeman maakt zich als bondscoach van het Nederlands elftal op voor de loting van de Nations League, die donderdag om 18:00 uur op het programma staat. Eenvoudig zal de poule allerminst worden.

Andere opzet van Nations League

Oranje was tijdens de vorige drie edities meermaals succesvol. Zo organiseerde Nederland de eindfase van het toernooi vorig kalenderjaar nog in eigen land. In de halve finale was Kroatië de tegenstander en in het duel om de derde en vierde plaats stond het tegenover Italië. Beide duels gingen echter verloren.

Met enkele wijzigingen beginnen alle landen in september aan de Nations League. Wederom zal het gaan om poules van vier, waarbij ditmaal de eerste twee landen doorgaan naar het eindtoernooi. De nummer 4 degradeert direct naar Divisie B, terwijl de nummer 3 een duel om promotie/degradatie moet spelen tegen de nummer 2 uit de lagere divisie.

Mogelijke tegenstanders Oranje

Nederland slaagde erin om een plek in pot 1 te bemachtigen. Het betekent dat het niet tegenover Spanje, Kroatië en Italië komt te staan. Andere toplanden kunnen mogelijk wél in de poule van Oranje terechtkomen. Zo zijn in de tweede pot Denemarken, Portugal, België en Hongarije terug te vinden.

In pot 3 gaat het om Frankrijk, Duitsland, Polen en Zwitserland, terwijl in de vierde en laatste pot Israël, Bosnië-Herzegovina, Servië en Schotland zitten. Engeland ontbreekt in Divisie A, omdat het tijdens de afgelopen Nations League degradeerde naar de lagere divisie. De eerste groepsduels staan tussen 5 en 7 september te wachten.

Is Oranje een kanshebber voor het winnen van de Nations League?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
733+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie