Mogelijk WK-drama voor Matthijs de Ligt

Foto: Mogelijk WK-drama voor Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt deed gisteren mee in de Bundesliga-topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund (2-2), maar moest het veld voortijdig verlaten met een liesblessure. Er is een mogelijkheid dat het WK met het Nederlands elftal in gevaar komt voor de centrumverdediger…

Het Algemeen Dagblad schrijft in ieder geval: “De verdediger gaat volgende maand normaal gesproken met het Nederlands elftal mee naar het WK in Qatar, dat op 20 november van start gaat. Louis van Gaal zag hem de afgelopen interlands niet als basisspeler. De bondscoach koos vaak voor de centrale verdedigers Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Nathan Aké. Nederland komt op 21 november voor het eerst in actie op het WK. Dan staat de groepswedstrijd tegen Senegal op het programma.”

Het bovenstaande is natuurlijk wél afhankelijk van zijn fitheid. Zelf vertelde De Ligt aan Viaplay: “Ik voelde het in de eerste helft al. Toen heb ik doorgespeeld tot de 60ste minuut. Ik merkte dat ik niet de kracht kon leveren die ik normaal kan leveren. De scan zal morgen uit moeten wijzen of ik me zorgen moet maken. Ik hoop het niet natuurlijk. Extra voorzichtigheid en slimheid is daar wel bij geboden.”

De Ligt speelde overigens een alleraardigste partij voor Der Rekordmeister. Het ging pas mis voor de grootmacht uit Beieren toen de oud-Ajacied al op de bank zat.

TIP: Verdien 1.42 keer je inleg als Oranje eerste wordt in Groep A!

Hebben we De Ligt nodig?

  • Ja
  • Nee
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie