“Mijn meningen zijn niet zo extreem als die van Johan Derksen”

Foto: “Mijn meningen zijn niet zo extreem als die van Johan Derksen”

Omdat hij ‘zo lekker recht voor zijn raap is’ en ‘ten alle tijden zegt wat hij denkt’ wordt Jan Slagter vaak vergeleken met Johan Derksen. Beide televisieveteranen worden bovendien gezien als ‘beschermers van voor grensoverschrijdend gedrag beschuldigde presentatoren’.

Jan Slagter en Johan Derksen ‘de beschermers van beschuldigde presentatoren’

In De Telegraaf reageert Slagter, zenderbaas van Omroep MAX: “Ik vind hem een prima vent, laat daar geen misverstand over bestaan, maar mijn meningen zijn niet zo extreem als die van hem. Wat hebben Tom Egbers en Matthijs van Nieuwkerk nou echt fout gedaan? Bovendien zijn ze diep door het stof gegaan en hebben ze excuses aangeboden. Matthijs is door BnnVara-directeur Suzanne Kunzeler voor de bus gegooid.”

“Op 1 februari zat ze om zeven uur op televisie aan tafel bij Jeroen Pauw om hem te beschuldigen van fysiek grensoverschrijdend gedrag, slechts een kwartier nadat de Volkskrant een interview met haar online plaatste waarin ze datzelfde deed. Het was een vooropgezet plan met maar één doel: hem nooit meer op televisie laten terugkeren. Hij lag al in de hoek, zij gaf hem een extra trap na.”

“Uit rancune. Ik heb gehoord dat in de zomer van 2023 BnnVara namelijk een lijmpoging bij Matthijs heeft ondernomen om hem weer binnenboord te halen. Maar dat weigerde hij resoluut. Dat mes zat al in zijn rug, dat krijgen ze er echt niet meer uit. Ondertussen kampen ze zelf met problemen bij Zembla en zenden ze het programma van de van huiselijk geweld beschuldigde Theo Maassen gewoon uit. Dat is meten met twee maten”, aldus Slagter tot slot.

Ben jij fan van Jan Slagter?

  • Ja
  • Nee
518+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie