Merel Ek oogst applaus publiek na ‘aanval’ op Derksen

Foto: Merel Ek oogst applaus publiek na ‘aanval’ op Derksen

In de Vandaag Inside-aflevering van dinsdagavond kregen Johan Derksen en politiek verslaggeefster Merel Ek het serieus met elkaar aan de stok. Dat Derksen zich openlijk afvroeg ‘of dit nou echt een baan is’, na het zien van beelden van politiek verslaggevers die achter een politica aanrennen, hikte bij Merel tegen het zere been.

‘Als ik daar niet had gestaan, dan had jij het vanavond nergens over gehad!’

Derksen opent: “Eerlijk gezegd vind ik het gênant dit soort beelden, want jullie vak – als dat een vak is – dat wordt neergezet, jongens… Als kwajongens huppelen jullie achter zo’n mevrouw aan die niets mag zeggen, want Omtzigt is de enige die wat mag zeggen.” Merel vindt de ‘reprimande’ van Derksen onterecht.

René van der Gijp merkt dat Merel steeds iets bozer wordt. “Maak je niet boos, joh, laat gaan”, lacht hij. Maar dat is Merel zeker niet van plan. “Nee, maar jij zegt: ‘Of het een vak is.’ Als wij daar niet staan te wachten de hele tijd en dingen staan te vragen, heb jij het er nu vanavond niet over.” Er volgt een luid applaus van het publiek. Wilfred Genee: “Dat je het even weet! Dat je even je plaats kent!

Derksen buigt niet

Derksen blijft echter bij zijn standpunt. “Het kan een vak zijn, maar ik zou toch weigeren om een beetje minderwaardig met een microfoontje achter zo’n trut aan te rennen.” Tot slot herhaalt ‘De Snor’ zijn teleurstelling in Pieter Omtzigt, die uit de coalitievorming is gestapt. “Ik ben teleurgesteld. Ik heb hetzelfde als René en Hélène hadden met de VVD: je stemt op die partij omdat ik denk dat het verstandige mensen zijn die Wilders en de BBB een beetje in toom houden. VVD en Omtzigt hadden dan het beleid kunnen bepalen. Hij moet nu niet zeuren!”

Eens met Merel?

  • Ja
  • Nee
7807+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie