Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Megaklap voor voetbalsupporters’

Foto: ‘Megaklap voor voetbalsupporters’

Het betaalde voetbal kan in de komende jaren een flink klap krijgen. Met name de ‘gewone’ voetbalsupporter, vanwege de aangekondigde btw-verhoging van 12 procent op tickets voor voetbalwedstrijden. Daardoor zullen toegangskaarten voor voetbalwedstrijden flink stijgen en dreigt de toegang voor ‘de gewone supporter’ steeds moeilijke te worden.

Toegangskaarten voor voetbal worden fors duurder

Vanaf 2026 is de nog nieuw te vormen regering van plan om een btw-tarief van 21 procent in te voeren. Daardoor gaat het bezoek aan een voetbalwedstrijd een stuk duurder worden. Het Algemeen Dagblad geeft in een voorbeeld met de goedkoopste seizoenkaart van Feyenoord aan hoe de prijsstijging eruit ziet. Waar die komend seizoen 385 euro kost, daar gaat die door de btw-verhoging naar 430 euro, afgezien van de jaarlijkse prijsstijging van ongeveer 5 procent.

Klap voor voetbalsupporters

Een woordvoerder van de KNVB noemt het een flinke tik voor het voetbal. “Dit raakt de mensen met een kleine portemonnee en die zullen eerder afhaken door de hogere kosten, zeker in tijden van al stijgende kosten. Daarmee wordt de rekening nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers.” De woordvoerder spreekt dan ook van ‘een klap in het gezicht’ van Den Haag.

Voorzitter van Supporterscollectief Nederland, Matthijs Keuning, vraagt zich af of er wel genoeg nagedacht is over het effect van de maatregel. “Het mooie van voetbalstadions is juist dat daar nu veel mensen met verschillende achtergronden bij elkaar komen, een afspiegeling van alle lagen van de samenleving. Het gevaar is straks dat een volkssport als voetbal iets voor de elite wordt.”

Moet de verhoging wel worden doorgevoerd?

  • Ja, geen probleem
  • Nee, belachelijke maatregel
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie