‘Megaklap voor Hélène Hendriks’

Foto: ‘Megaklap voor Hélène Hendriks’

Hélène Hendriks moet vrezen dat haar nieuwe programma De Oranjezondag in de komende weken een enorme dreun gaat oplopen. De kijkcijfers van de afgelopen zondagavondaflevering waren de laagste tot nu toe en volgende week moet voor een enorm verval gevreesd worden. Het populaire programma Miljoenenjacht zit dan niet meer voor haar, maar ook het programma en de presentatrice zelf voldoen niet aan de verwachtingen volgens de mediakenners.

Hélène Hendriks moet vrezen voor kijkcijfers na weer teleurstellende Oranjezondag

TV-recensent Angela de Jong vreest ook voor het ergste voor Hendriks in haar column in het Algemeen Dagblad. “Zelfs de gunfactor van Hélène Hendriks houdt een keer op”. De Jong had zich zondagavond vooral gestoord aan tafelgast Prem Radhakishun. “Halverwege de uitzending wist ik pas echt weer waarom ik hem zo vermoeiend vind. Hij zat te razen en tieren zoals hij dat ook altijd bij Matthijs van Nieuwkerk deed.”

Angela, zag net als vele kijkers, dat Hendriks er nauwelijks een speld tussen kreeg. “Soms vraag ik me weleens af of Hélène een mol achter de schermen heeft van De Oranjezondag. Het lijkt er bijna op dat iemand daar de boel saboteert. Alsof het programma niet mág slagen. En dat is zo zonde.” Toch vindt De Jong dat SBS6 met Hendriks goud in handen heeft. “Maar zelfs haar gunfactor houdt een keer op als je haar tegenover onhandelbare clowns blijft zetten.”

Ook kijkcijferexpert Tina Nijkamp vertelt, geciteerd door Mediacourant dat het bepaald nog niet van een leien dakje loopt voor Hendriks. “Zo gemakkelijk en vanzelf De Oranjezomer en Oranjewinter gingen, zo moeizaam blijft Oranjezondag. Hélène die zichzelf excuseert, een ten opzichte van vorige week geschrokken Rutger, een total betweterige en ‘me, myself and I’ Prem, en een naar adem happende Ben van de Burg. Alleen Pieter Cobelens is zichzelf.”

Grote kijkcijferdaling verwacht voor Oranjezondag

Nijkamp ziet dat de kijkcijfers dan ook dalende zijn. “Ze profiteerde niet van het wegvallen van een concurrerende talkshow op hetzelfde tijdstip (Renze op zondag) en bleef redelijk stabiel. Wel helaas zelfs een laagterecord voor De Oranjezondag en opnieuw onder de miljoen: 928 duizend kijkers.” Nijkamp verwacht echter dat Hendriks volgende week wel eens een enorme klap kan gaan krijgen. “Volgende week moet Hélène Hendriks het zonder deze pracht-instroom doen. Dan staat op die plek Code van Coppens. Zeer vreemd dat dat is bijbesteld. Het scoort niet meer dan 1/3 van Miljoenenjacht!”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Kijk jij naar de Oranjezondag?

  • Ja, leuk programma
  • Ik kijk soms
  • Nee, waardeloos programma
13091+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie