‘Massaontslag voor Ajax-top’

Foto: ‘Massaontslag voor Ajax-top’

Ajax-watcher Mike Verweij stelt dat John van ‘t Schip niet veel anders rest dan puinruimen in de tweede seizoenshelft en dat Ajax smacht naar de komst van algemeen directeur Alex Kroes. De bestuurder heeft volgens Verweij veel werk te verrichten, die geholpen moet worden door Michael van Praag en Louis van Gaal. Het duo moet volgens Verweij schoon schip maken in de Ajax-top.

Kroes moet orde op zaken stellen bij Ajax

“Tussen de rokende bestuurlijke en sportieve puinhoop moet interim-coach Van ‘t Schip in de tweede seizoenshelft redden wat er te redden valt”, schrijft Verweij in De Telegraaf. Volgens de Ajax-watcher is het hard nodig dat Kroes snel gaat beginnen in Amsterdam, maar moeten de verwachtingen wel enigszins getemperd worden. “Hij lijkt de aangewezen persoon om orde op zaken te stellen, al wordt inmiddels een sfeer gecreëerd alsof hij over water kan lopen.”

Verweij stelt dat daarvoor Van Praag en Van Gaal al moeten ingrijpen en de bezem erdoor moeten halen. “Zij moeten alvast wat harde noten kraken. Susan Lenderink (financieel directeur), Jan Halst (interim-directeur), Annette Mosman (Rvc), Georgette Schlick (Rvc) en Cees van Oevelen (Rvc) hebben het laten gebeuren dat een passant, voor wie Ajax nota bene van tevoren is gewaarschuwd, 115 miljoen euro uitgaf aan spelers, die met de achttiende plaats in de Eredivisie voor een historisch clubdieptepunt zorgden.”

Hendriks moet vertrekken

Ook Maurits Hendriks, ‘de man die Edwin van der Sar overtuigde, met veel bombarie de Duitse luchtfietser Mislintat binnenhaalde en Ajax daarmee jaren terugwierp’, moet volgens Verweij het veld zo snel mogelijk ruimen. “Over datgene waar Hendriks wél verantwoordelijk voor was – De Toekomst – regent het klachten.”

Moet Ajax schoon schip maken?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zo rigoureus is niet nodig
7964+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie