Martens: “Je ziet de twijfel er weer in sluipen”

Foto: Martens: “Je ziet de twijfel er weer in sluipen”

Interim-coach Maarten Martens heeft eindelijk eens een wedstrijdje gewonnen met AZ. Tegen Fortuna Sittard werd het 1-2 voor de Alkmaarders, die echter wel achter kwamen. En de spelers van de Eredivisie-subtopper waren duidelijk eventjes aangeslagen door dat tegendoelpunt, maar uiteindelijk kwam het goed.

Maarten Martens: pittige AZ-fase na tegendoelpunt

“We waren gewoon echt dominant. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt, maar door één fase staan we achter”, analyseert de Belg bij ESPN. “Dan zie je wel dat dat even pittig is voor de groep. Je ziet de twijfel er weer in sluipen. In de rust heb ik bewust gekozen om jongens te laten staan en positief te blijven, want we speelden het grootste gedeelte heel behoorlijk. Dan zie je dat de jongens in de tweede helft de rug hebben gerecht en onze aanvallende speelstijl beloond werd.”

Martens heeft wel een verbeterpuntje gezien: “Met het voetbal zit het wel prima, dat zag je in de eerste twintig minuten. Tegenstanders hebben er geen vat op. In de eindfase, zowel aanvallend als verdedigend, moet je dan wel meedogenloos zijn. Dat is nog altijd niet goed genoeg.”

Op de flanken is de oud-voetballer zoekende: vorige week stond Jayden Addai nog in de basis, maar dit keer bleef die ‘winger‘ negentig minuten op de bank… “Op links hebben we Myron van Brederode en Ruben van Bommel, maar op rechts hebben we meer opties. Daar zijn we inderdaad nog zoekende.”

Dani de Wit: “Het was heel zwaar”

Dani de Wit zorgde voor de bevrijding in Sittard en legt uit: “Het was heel zwaar, maar gelukkig hebben we eindelijk weer eens drie punten. In de eerste helft staan we één keer niet op te letten en dan ligt hij er opeens aan de andere kant in. Dat we onszelf dan weten op te richten en alsnog winnen is erg lekker.”

Is dit de ommekeer?

  • Ja
  • Nee
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie