Manchester United diep in blessuretijd onderuit

Manchester United heeft donderdagavond een pijnlijke nederlaag geleden bij Brighton & Hove Albion. In het American Express Community Stadium verloor de nummer vier van de Premier League diep in extra tijd met 1-0.

Ten Hag loopt resultaat mis

In Brighton werd er afgetrapt zonder Nederlanders. Joël Veltman ontbrak door een blessure bij de thuisclub, waar Tyrell Malacia en Wout Weghorst op de reservebank moesten plaatsnemen. Manager Erik ten Hag deed wel een beroep op voormalig Ajax-aanvaller Antony.

Brighton en United maakten er een boeiende eerste helft van. Antony, Marcus Rashford en Anthony Martial kregen allen de mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar doelman Jason Steele hield zijn team uitstekend overeind. Aan de andere kant redde collega-doelman David de Gea met diens hoofd op een inzet van Kaoru Mitoma.

Late beslissing

In de tweede helft nam het vermaak wel af. United had steeds meer moeite met Brighton, dat nog tevergeefs om een strafschop schreeuwde na een valpartij van Mitoma. Het leek daardoor bij 0-0 te blijven, maar diep in extra tijd ging de bal alsnog op de stip. Alexis Mac Allister faalde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Voor Manchester United heeft dit puntenverlies geen directe gevolgen. De formatie van Ten Hag staat momenteel vierde met vier punten voorsprong op nummer vijf Liverpool, dat ook nog een wedstrijd meer speelde.

Scoreverloop: 1-0 (90′) A. Mac Allister (strafschop)