Manchester United bevestigt akkoord van 1,5 miljard euro

Foto: Manchester United bevestigt akkoord van 1,5 miljard euro

Sir Jim Ratcliffe is per heden aandeelhouder van Manchester United. Met zijn bedrijf INEOS zal hij voortaan de verantwoordelijke voor het sportieve beleid bij de club worden. Ratcliffe heeft 25% van de aandelen in de Mancunians op de kop getikt en gaat 350 miljoen euro investeren in de club. Ratcliffe en zijn team specialisten zullen zich bezighouden met het sportieve beleid, de Glazer-familie blijft verantwoordelijk voor het commerciële aspect.

‘Wij zijn hier voor de lange termijn en erkennen dat er veel uitdagingen wachten’

“Als een jongen uit de regio en iemand die de club al zijn leven lang aanmoedigt, ben ik erg blij dat we tot een deal zijn gekomen die inhoudt dat wij verantwoordelijk worden voor de voetbalkant. Het commerciële succes van de club heeft er voor gezorgd dat er altijd middelen beschikbaar zijn geweest om prijzen te pakken op het hoogste niveau, maar die potentie is in de voorbije jaren niet volledig benut”, reageert Ratcliffe.

Bedrijf INEOS is al groot in de Formule 1 en het wielrennen. Bovendien runt het bedrijf OGC Nice. “Wij zijn hier voor de lange termijn en erkennen dat er veel uitdagingen wachten. We gaan met passie en veel professionaliteit aan de slag en gaan toegewijd werken met iedereen bij de club – het bestuur, de staf, de spelers en de supporters – om de club vooruit te helpen.”

Reactie Glazers

Bestuursleden Avram en Joel Glazer reageren tot slot: “Manchester United beschikt over veel getalenteerde mensen en het is altijd onze wens om op ieder vlak voor vooruitgang te zorgen zodat we onze supporters meer succes kunnen bezorgen.” Hoe Ratcliffe tegen Erik ten Hag als hoofdcoach aan kijkt is nog niet bekend.

Goede zaak voor Man United?

  • Ja
  • Nee..
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie