Man City declasseert Arsenal en zet grote stap richting landstitel

Foto: Man City declasseert Arsenal en zet grote stap richting landstitel

Manchester City heeft in de topper met Arsenal hard toegeslagen. De ploeg van Pep Guardiola was veel te sterk voor de koploper en boekte een ruime 4-1-zege. The Citizens zijn inmiddels weer de favoriet voor het landskampioenschap.

City zet concurrent Arsenal te kijk

City had een uitstekende vorm te pakken en rook bloed, doordat koploper Arsenal drie duels op rij puntenverlies leed. Helaas moest Nathan Aké afhaken met een blessure voor de kraker. Al snel werden de Londenaren met de rug tegen de muur gezet. Erling Haaland gaf in de zevende minuut mee aan Kevin De Bruyne, die feilloos afrondde. Normaal gesproken bedient de Belg de Noor vooral, maar dit keer waren de rollen omgedraaid.

Thuisploeg zet door

Haaland had onkarakteristiek het vizier niet op scherp; zo miste de goaltjesdief de nodige opgelegde kansen. Zo schoot hij bij een van de mogelijkheden net naast het Arsenal-doel. Daarnaast voorkwam doelman Aaron Ramsdale in een aantal gevallen een treffer. Vlak voor rust konden de City-supporters opnieuw juichen, maar wel pas in tweede instantie. Bij de vrije trap van De Bruyne kopte John Stones binnen, maar de goal ging in eerste instantie niet door vanwege buitenspel. De VAR zag dat de centrumverdediger echter voor de laatste Arsenal-verdediger bleef en keurde de treffer alsnog goed.

Zo zat City al bij de pauze op rozen. Arsenal wist maar mondjesmaat gevaarlijk te worden, het was de ploeg uit Manchester die bleef aandringen. Dit gebeurde onder aanvoering van een uitmuntende De Bruyne, die in de 54ste minuut zijn tweede maakte. Wéér was Haaland de aangever. De Londenaren leden op het middenveld onnodig balverlies. Met een handige voetbeweging vond de Belgische uitblinker de hoek: 3-0.

Ruime zege

Het zorgde dat de storm van City begon te liggen, terwijl de laatste hoop bij Arsenal was verdwenen. Er kwamen weinig kansen meer, al maakte de ploeg van Mikel Arteta nog wel een eretreffer. Na een afgeslagen hoekschop ging invaller Leandro Trossard voor een solo. Hij legde af op verdediger Rob Holding, die de rechterhoek vond: 3-1. In de blessuretijd toog City nog één keer ten aanval en dat leverde de verlossende goal van Haaland, die inmiddels de lange haren liet wapperen, op. De bal kwam wat gelukkig bij Phil Foden, die de Scandinaviër bediende: 4-1.

Zo eindigde de topper in ruime cijfers in het voordeel van City. Arsenal blijft nog de koploper, maar de voorsprong is nu nog slechts twee punten, met twee wedstrijden voor City tegoed.

Scoreverloop: 1-0 (7′) K.De Bruyne, 2-0 (45+1′) J.Stones, 3-0 (54′) K.De Bruyne, 3-1 (86′) R.Holding, 4-1 (90+5′) E.Haaland

Wordt City kampioen?

  • Zeker weten
  • Nee, toch Arsenal
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie