‘Malen staat voor Eredivisie-terugkeer’

Foto: ‘Malen staat voor Eredivisie-terugkeer’

Donyell Malen maakte vorig jaar de overstap van PSV, maar heeft deze zomer volgens het Algemeen Dagblad de mogelijkheid om terug te keren in het Philips Stadion. Na het halen van de volgende ronde van de Champions League-voorrondes en de mogelijkheid op de groepsfase(miljoenen), komt er mogelijk ruimte voor een terugkeer van de Nederlandse aanvaller. 

Door de blessure van Noni Madueke, die naar verwachting dit kalenderjaar niet meer in actie komt voor PSV, wil de clubleiding van de Eindhovenaren de aanval van extra lucht voorzien. Dat Donyell Malen, die zowel in de Supercup-finale als bij de Budesliga-start in de basis stond bij Dortmund, op de lijstjes staat, is echter wel opmerkelijk. 

PSV 

Het AD schrijft: “Malen ging vorig jaar voor zo’n 30 miljoen euro van PSV naar Borussia Dortmund en zijn situatie wordt momenteel in de gaten gehouden. Hij heeft nu een basisplek bij zijn club, wat een transfer erg onaannemelijk zou maken. Mocht hij alsnog op de bank belanden, dan zal PSV in de laatste week van de huidige transfermarkt (die tot 1 september duurt) kunnen kijken of er iets (mogelijk op huurbasis) te realiseren valt.”

Mocht Malen niet haalbaar blijken, dan blijven de Eindhovenaren in Duitsland rondkijken voor een alternatief op Luuk de Jong. Bayern München-spits Joshua Zirkzee, die al vóór de terugkeer van de voormalig spits van Sevilla en FC Barcelona op de lijst bij PSV stond, zou dan opnieuw in beeld komen. 

Er zijn wel wat haken en ogen aan de deal, schrijft het AD. “Aan Zirkzee hangt naar verluidt een gigantisch prijskaartje, wat een overgang bemoeilijkt. Duitse media brengen hem momenteel in verband met VfB Stuttgart, dat zo’n 20 miljoen aan de kampioen zou moeten overmaken. Dat lijkt wel heel erg dol, zeker nu PSV nog niet de zekerheid heeft dat de groepsfase van de Champions League wordt bereikt.”

De spitspositie is echter niet de enige vacature bij PSV. “Trainer Ruud van Nistelrooij zei vorige week dat zijn club zich niet beperkt tot het kijken naar een aanvaller. Het is ook mogelijk dat op andere posities nog spelers komen, bijvoorbeeld omdat er belangstelling is van andere clubs. Eerder werd een transfer van Philipp Max niet uitgesloten, maar tijdens de huidige Champions League-campagne kan niemand weg. Max is de eerste optie op linksback omdat Mauro Júnior nog geblesseerd is en enkele weken moet toekijken.” 

TIP: Wint PSV van Go Ahead Eagles? Pak 1.48x je inzet!



Wie is de meest haalbare optie?

  • Donyell Malen
  • Joshua Zirkzee
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
25+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
31+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
11+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
89+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
64+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
163+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
260+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
843+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
286+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
60+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
101+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
297+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
216+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
145+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
249+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
509+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie