“Lozano zal op dit moment niet heel happy zijn”

Foto: “Lozano zal op dit moment niet heel happy zijn”

Boudewijn Zenden was verrast dat Hirving Lozano deze zomer voor PSV koos. Het terughalen van de Mexicaan was een kans die de club niet wilde laten lopen, maar het is volgens de voormalig buitenspeler van Oranje belangrijk dat Lozano genoeg perspectief heeft op speelminuten. “Als hij een tijdje niet scoort, wordt hij een beetje chagrijnig”, vertelt Zenden aan SoccerNews.nl.

Boudewijn Zenden over Hirving Lozano en PSV

Lozano beleefde vorig jaar een veelbewogen seizoen bij Napoli. De 28-jarige vleugelspeler werd kampioen van Italië, maar speelde niet altijd vanwege blessures. Het deed hem verlangen naar het vertrouwde Nederland. “Ik was in eerste instantie verbaasd dat hij zelf terug wilde. Toch een verrassende keuze op zijn leeftijd. Ik denk dat hij genoeg andere opties had”, vertelt Zenden. “Dat hij voor PSV koos, geeft aan dat hij hier een prettige ervaring heeft gehad. Hij heeft met zijn familie een goede tijd gehad in Nederland. Hij is teruggekomen in een warm bad, al voelt het misschien wat kouder aan dan in zijn eerste periode.”

Met Johan Bakayoko en Noa Lang heeft Lozano sterke concurrentie op de flanken, waardoor hij niet zomaar een basisplaats kan eisen. Zenden, die als individueel trainer met de Mexicaan samenwerkte bij PSV, weet dat de hij altijd wil spelen. “Hij is heel fanatiek en wil absoluut winnen, maar vooral spelen en scoren. Als hij een tijdje niet scoort, wordt hij een beetje chagrijnig. Dus je kunt je voorstellen dat hij momenteel niet heel happy is. Maar is het ook een fase. Hij kwam op de laatste dag van de transferwindow terug uit een andere competitie. Mogelijk moet hij nog een beetje wennen aan de speelstijl onder Peter Bosz. De kansen die hij krijgt, moet hij gaan benutten om een vaste basisspeler te worden.”

Reality check voor PSV

Gezien de prestaties van PSV heeft Bosz weinig reden om zijn winnende elftal te veranderen. Zenden kan alleen maar positief zijn over de resultaten van zijn oude club. “Ze hebben in de Eredivisie alles nog gewonnen. De wedstrijd tegen Arsenal was wel een goede reality check om te beseffen dat het niveau in Europa een tandje hoger is.”

PSV toonde in de zomer ambities door flink te investeren in de spelersgroep, iets dat door Zenden in het begin kritisch werd bekeken. “Ik vond het best riskant. Er werd aardig wat geld uitgegeven, maar de Champions League was nog niet zeker. Mogelijk nam de clubleiding meer risico, omdat de nummer één en twee van de Eredivisie zich straks direct kwalificeren voor de Champions League. Uiteindelijk zijn de investeringen gerechtvaardigd, omdat ze zich hebben gekwalificeerd voor de groepsfase. Dat is een boost voor de club en de spelers. Ze spelen heel aardig voetbal, dus er is weinig te klagen in Eindhoven op dit moment.”

Geen assistent van Bosz

Zenden werd afgelopen zomer door PSV benaderd voor de functie van assistent-trainer, maar legde dat aanbod naast zich neer. “Ik heb genoeg mensen gehoord die het niet begrepen, maar het is een persoonlijke keuze die ik heb gemaakt. Ik geef op dit moment de voorkeur aan een parttime functie en meer tijd besteden met mijn gezin. Daardoor is het voor nu gestrand. De link met PSV is er nog steeds, maar deze job paste niet in het plaatje dat ik voor ogen heb. Ik heb nu meer vrijheid om bijvoorbeeld bij de wedstrijden van mijn zoons te kijken en als analist te werken. Dat kan als fulltime assistent niet.”

Gaat Lozano zich in de basis spelen?

  • Ja, hij is niet voor niets teruggehaald.
  • Nee, Bakayoko doet het goed.
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:18
20+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
33+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
37+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
189+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
30+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
85+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
50+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
33+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
66+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
180+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
72+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
222+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
42+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
10+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
9+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
370+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
280+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
398+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
348+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
255+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie