Louis van Gaal ziet ‘foutenfestival’ en tipt: “Elkaar meer uitspelen”

Foto: Louis van Gaal ziet ‘foutenfestival’ en tipt: “Elkaar meer uitspelen”

Louis van Gaal was zondag te gast bij de tennisfinale van het ABN Amro Open in Ahoy Rotterdam. In de finale namen Australian Open-winnaar Janik Sinner en de Australiër Alex de Minaur het tegen elkaar op. Van Gaal zag de Italiaan winnen, maar erg onder de indruk was de oud-bondscoach niet.

Van Gaal ziet foutenfestival op tennistoernooi ABN Amro Open

Van Gaal is een fervent tennisfan en bekeek het duel vanuit de viploge. De oud-trainer zag Sinner zijn favorietenstatus waarmaken en kwam over het duel te spreken bij Q-Music. “Ik ben een fanatieke tennisser en vind het een leuk spelletje.”

De oud-trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona vindt het ABN Amro Open een ‘mooi toernooi’, maar vond de finale toch een tikkeltje tegenvallen. “Het was een beetje foutenfestival.” De oud-trainer ziet dan ook nog wel ruimte voor verbetering voor beide tennissers. “Het zijn fantastische tennissers hoor, dat geloof ik graag, maar ik heb niet altijd gezien dat ze de hoeken goed benut hebben. Ik denk dat ze te veel naar elkaar toe slaan. Ze moeten elkaar veel meer uitspelen.”

De 72-jarige Van Gaal is nog betrokken bij Ajax als adviseur voor de raad van commissarissen. Zijn laatste trainersklus was het Nederlands elftal, waarmee hij de kwartfinale van het WK in Qatar wist te bereiken. Daarop werd Oranje via strafschoppen uitgeschakeld door Argentinië via strafschoppen.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zien we Van Gaal nog terug als trainer?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie