‘Louis van Gaal neemt Van ‘t Schip-beslissing’

Foto: ‘Louis van Gaal neemt Van ‘t Schip-beslissing’

Kenneth Perez heeft er vertrouwen in dat Ajax de volgende ronde van de Conference League gaat bereiken ten koste van FK Bodø/Glimt. De voetbalanalist geeft echter nog niet hoog op van het spel van de Amsterdammers en ook de onzekerheid rondom de trainerspositie vindt de Deen vreemd. Perez is dan ook benieuwd of Louis van Gaal hierin ook nog een vinger in de pap heeft.

Heeft Louis van Gaal nog invloed op trainerspositie Van ‘t Schip bij Ajax?

“Ik denk dat ze doorgaan, want ik denk toch dat Bodø/Glimt boven hun kunnen heeft gespeeld”, vertelt Perez bij ESPN over de aanstaande Conference League-wedstrijd. Ajax speelde ongeveer wat het niveau is, want ze kunnen natuurlijk een goede dag hebben. Als Bodø/Glimt dan niet hun dag heeft, dan gaat Ajax alsnog door en dat zou natuurlijk ook wel bijzonder zijn.”

Perez vindt het bijzonder dat Ajax nog altijd geen duidelijkheid heeft gegeven over de trainerspositie van John van ‘t Schip. “Gaan ze nou wel of niet door met hem en waar is Louis van Gaal in dit verhaal? Hij was adviseur, maar hij moet toch ook schrikken van wat hij ziet. Van Gaal en Blind zijn natuurlijk voetbaljongens. Van ‘t Schip is een ongelooflijk leuke man en een echte voetbalman, maar het is niet gelukt om er structuur in te krijgen.”

Slechte omgang met Ajax-spelers

De voetbalanalist is daarnaast van mening dat waarop de staf aan het begin van het seizoen met de spelers omging, dat dit nu nog altijd doorwerkt. “De trainers zijn natuurlijk ook niet achterlijk bij Ajax. Maar als ze niet doen wat je wilt en je straft niet. Zo van: ‘Oké, jij wilt niet? Kom dan maar hier dan zet ik er iemand in die wel wil.’ Als je dat niet gebruikt om spelers te prikkelen of scherp te zetten. Dan gaat het ook niet. Als je dat blijft doen, dan denken ze in de groep ook dat de trainer ze nooit wat doet.”

Moet Ajax door met Van ‘t Schip?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
3228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie