Logistiek drama voor Oranje?

Foto: Logistiek drama voor Oranje?

Het Nederlands elftal wist zich als nummer twee in een kwalificatiepoule met Frankrijk te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Tijdens de loting voor het eindtoernooi werd Oranje opnieuw gekoppeld aan de Fransen. Daarnaast is ook Oostenrijk tegenstander en volgt er ook nog een confrontatie met Polen, Estland, Finland of Wales.

Waar wordt openingswedstrijd en WK-finale gespeeld?

Dankzij een 1-0 overwinning op Ierland in de Johan Cruijff ArenA wist Oranje zich te plaatsen voor het EK in Duitsland, dat van 14 tot en met 14 juli 2024 wordt gehouden. Aan het toernooi doen in totaal 24 landen mee, die hun wedstrijden verdeeld over tien stadions gaan spelen. De openingswedstrijd is in München, de finale vindt een maand later plaats in Berlijn.

Waar speelt Oranje zijn WK-wedstrijden?

Het is ook al bekend in welke steden en stadions Oranje de groepswedstrijden af gaat werken. Nederland begint het toernooi op zondag 16 juni met een wedstrijd tegen Polen, Estland, Finland of Wales. Dat duel zal om 15.00 uur worden gespeeld in Hamburg, in het stadion van HSV. Vijf dagen later op 21 juni is in Leipzig Frankrijk de tegenstander. Die wedstrijd begint om 21.00 uur. Dinsdag 25 juni sluit Nederland de groepsfase af met een wedstrijd tegen Oostenrijk. Om 18.00 uur wordt er dan afgetrapt in Berlijn.

Nederland speelt zijn poulewedstrijden dus in drie verschillende steden en zal daarvoor ook de nodige kilometers moeten reizen. Dat hoeft niet direct een logistiek drama te zijn, zeker niet als het vergeleken wordt met de Oranje Leeuwinnen. De speelsters van bondscoach Andries Jonker moesten tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland duizenden kilometers reizen.

Verwacht jij dat Oranje zich plaatst voor de volgende ronde?

  • Ja
  • Nee
747+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie