Litmanen lovend over Heitinga

Foto: Litmanen lovend over Heitinga

Jari Litmanen speelde in verschillende fases van zijn carrière voor Ajax. De Finse aanvallende middenvelder is nog steeds een graag geziene gast in de Johan Cruijff ArenA en volgt zijn oude club nog steeds op de voet.

Litmanen deelt Ajax-herinneringen

Litmanen deelde bij Ajax een kleedkamer met John Heitinga, de huidige trainer van Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad haalde de voormalig creatieve motor van de Amsterdammers herinneringen op.

“John herstelde in zijn eerste jaar van een zware knieblessure”, weet Litmanen nog. Het zou één van de blessures zijn die Heitinga aan de kant zou houden, maar zijn voetballende kwaliteiten bleven al vroeg in zijn carrière overeind staan. “Daarna werd hij een belangrijke speler voor Ajax.”

Litmanen vindt het niet verrassend om te zien dat Ajax een ommekeer heeft doorgemaakt onder de leiding van de oud-verdediger. “Hij (Heitinga, red.) was een goede jongen en ik vind het mooi dat hij het nu zo goed doet. Hij zit al lang bij Ajax. John kent de club door en door. Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en kan de spelers heel goed duidelijk maken hoe het is en wat het inhoudt om speler van Ajax te zijn.”

Heitinga als trainer van Ajax

Kan Litmanen dat nu al terugzien in het spel van de Amsterdammers? “‘Ik kan door mijn werk voor de televisie niet alles zien, maar voor het uitduel met Cambuur ben ik er voor gaan zitten. Toen werd ik wel vermaakt. Ik vond het er goed en verzorgd uitzien. Daarna hebben ze ook mindere wedstrijden gehad. Dat krijg ik wel mee, maar zeven keer op rij winnen, dat is gewoon prima. En nu moeten ze zorgen dat ze die lijn vasthouden, want er is geen marge.”

Litmanen zal zondagmiddag om half drie voor de buis zitten om De Klassieker live mee te maken. De druk zit er vol op; een nederlaag kan dodelijk zijn voor de titelaspiraties van de ploeg. “Dan wordt het met zes punten achterstand wel heel moeilijk, ja”, geeft Litmanen ook toe.

Maar, de Fin houdt hoop. “Er zijn nog wel acht wedstrijden te spelen maar bovenin worden niet veel punten verspeeld. Feyenoord morst heel weinig punten. Je ziet de voorbije maanden dat de ene club de andere nodig heeft. Ajax en Feyenoord trekken zich aan elkaar op en halen het beste in elkaar naar boven.”

Blijft Heitinga trainer van Ajax?

  • Denk van wel
  • Denk het niet
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie