Leicester City komt goed weg tegen Villa, fraaie assist El Ghazi

Foto: Leicester City komt goed weg tegen Villa, fraaie assist El Ghazi

Leicester City en Aston Villa staan voor een spannende return in de halve finales van de League Cup. Beide ploegen speelden woensdagavond  1-1-gelijk op het veld van The Foxes. Bij de uitploeg speelde Anwar El Ghazi 75 minuten mee en tekende voor een fraaie assist.In de Premier League is het verschil tussen de nummer twee en zeventien van de ranglijst enorm, maar daar was woensdagavond weinig van de merken. Bij Villa kon El Ghazi, die de voorbije weken nog wel eens op de bank moet plaatsnemen, rekenen op een basisplaats. De Nederlandse aanvaller dook bij gebrek aan een echte centrumspits regelmatig op als ‘valse nummer 9’. Na een klein half uur bewees de oud-international zijn waarde. Hij kwam vrij aan de linkerkant en legde een voorzet op maat neer voor de mee opgekomen back Frédéric Guilbert, die de 0-1 tegen de touwen schoot.

De score kon opgevoerd worden, maar de ploeg uit Birmingham raakte nog de lat. In de tweede helft waren er weinig kansen, waarna Aston Villa Leicester de helpende hand bood. Hamza Choudhury kon na geschutter op het middenveld de bal oppikken en Jamie Vardy aan het werd zetten. Hij bereikte Kelechi Iheanacho, die overtuigend de gelijkmaker binnenknalde. Verder kwam Leicester niet meer, waardoor Villa alsnog zeker niet kansloos is voor een verrassende plek in de finale. De winnaar van dit tweeluik neemt het in de finale van het League Cup-toernooi zeer waarschijnlijk op tegen Manchester City, dat woensdag op bezoek bij stadgenoot Manchester United met 1-3 won. De returns van beide confrontaties zijn op 28 en 29 januari.

Wie mag van jou de finale halen?

  • Leicester City
  • Aston Villa
  • Maakt me weinig uit
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie