Laat doelpunt bezorgt Manchester City puntje in ‘topper’

Foto: Laat doelpunt bezorgt Manchester City puntje in ‘topper’

Manchester City heeft op zaterdagavond averij opgelopen in de jacht op de Premier League-landstitel. In de ‘topper’ tegen Chelsea, slechts de nummer acht van de Engelse competitie, mochten de mannen van trainer Josep Guardiola hun handjes dichtknijpen met één puntje. De gelijkmaker van middenvelder Rodri viel immers pas heel erg laat in de wedstrijd.

Sterling doet oude werkgever Manchester City pijn

De eerste kans van de partij was voor The Citizens, maar Erling Haaland had het vizier nog niet op scherp staan en zijn kopbal miste richting. Aan de andere kant van het veld was Nicolas Jackson juist dicht bij het openingsdoelpunt, maar de voormalige Villarreal-aanvaller dolf het onderspit in een één-tegen-één-duel met doelverdediger Ederson.

City maakte het spel en Chelsea counterde, maar dat bleek ook de juiste tactiek voor The Blues, die bij tijd en wijle levensgevaarlijk waren. Raheem Sterling kreeg bijvoorbeeld een goede mogelijkheid tegen zijn oud-werkgever, maar ook deze poging werd verijdeld door Ederson. Aan het begin van de tweede helft moest de Braziliaan echter wel vissen, wéér in duel met Sterling, die scoorde op aangeven van Jackson.

Rodri is ‘home hero’

De ‘machine’ van Guardiola moest dus in de achtervolging, maar de fans in het Etihad Stadium wachtten en wachtten maar en konden maar niet juichen. Dat veranderde zeven minuten voor het laatste fluitsignaal, toen Rodri er 1-1 van maakte na een afgeslagen schot van zijn teammaat Kyle Walker. Opmerkelijk genoeg was dit niet het startsein van een bestorming van het doel van Chelsea, maar werd de ‘Premier League-kraker’ betrekkelijk kalmpjes uitgespeeld.

Scoreverloop: 0-1 (42′) R. Sterling, 1-1 (83′) Rodri.

Wordt City dit seizoen kampioen?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie