Kwakman adviseert AZ nieuwe hoofdtrainer

Foto: Kwakman adviseert AZ nieuwe hoofdtrainer

Kees Kwakman zou het van AZ een goede zet vinden als het aankomende zomer Alex Pastoor aanstelt als nieuwe hoofdtrainer. Tegelijkertijd beseft hij dat de kans op zijn komst klein is, zo vertelde hij bij De Eretribune op ESPN.

Pastoor interessante keuze voor AZ

De Alkmaarders besloten aan het begin van het kalenderjaar om afscheid te nemen van Pascal Jansen en Maarten Martens de rest van het seizoen voor de groep te laten staan. Aan het einde van het voetbaljaar moet AZ een beslissing maken over de hoofdtrainer voor volgend seizoen, waarbij er diverse kandidaten in de wandelgangen klinken.

Kwakman koos er zaterdagavond voor om de naam van Pastoor op te gooien. De coach slaagde erin om Almere City FC naar de Eredivisie te loodsen en staat met zijn ploeg, na een extreem moeilijke start, op de tiende plaats van de ranglijst. Het lijkt er dan ook op dat de promovendus ook volgend seizoen op het hoogste niveau speelt.

Knappe resultaten bij Almere City

Die prestatie komt volgens Kwakman niet uit de lucht vallen, want de analist ziet dat Pastoor zijn ploeg herkenbaar voetbal laat spelen. Dit geheel in tegenstelling tot AZ, dat met Martens aan het roer niet veel lijkt opgeschoten te zijn. “Ze hadden Alex Pastoor moeten halen. Die zorgt voor verandering”, is dan ook het statement van Kwakman.

“Almere City doet precies hetgeen wat AZ niet doet. Die spelen de bal wél naar voren. Ja, het klopt dat ze hem ook weleens naar voren peren, maar ook wel met een idee erachter”, aldus Kwakman. Aangezien Pastoor in 2014 niet fijn bij AZ is vertrokken, lijkt een nieuwe samenwerking er echter niet in te zitten. “Hij heeft daar een niet heel lekker verleden gehad, geloof ik.”

Past Pastoor bij AZ?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie