Kuijt in zijn nopjes met Belgische move: “Perfecte volgende stap in mijn carrière”

Foto: Kuijt in zijn nopjes met Belgische move: “Perfecte volgende stap in mijn carrière”

Dirk Kuijt is donderdag aangesteld als nieuwe trainer van Beerschot. Eerder op de dag werd dat al gemeld door de Belgische kranten, inmiddels is dat bevestigd door de club. De Katwijker is verheugd om aan de slag te gaan.

Jonge trainer moet Beerschot helpen promoveren

Kuijt zette zijn krabbel onder een contract tot het eind van dit seizoen. Beerschot is gedeeld koploper op het tweede niveau van België. De voormalig Oranje-international volgt de plots vertrokken Andreas Wieland op, die naar LASK Linz lijkt te vertrekken. Kuijt moet de club terug naar de Jupiler Pro League zien te loodsen.

“Ik ben blij dat ik bij een club kan tekenen met zo’n mooie geschiedenis”, aldus Kuijt op de website van zijn nieuwe club. “Daar hou ik van, clubs met een rijke traditie en historie. Ik vond Beerschot de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om met heel veel energie en zin te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.”

“Hoorde fantastische dingen over Dirk”

“Wij hadden vanaf het eerste gesprek een heel erg goed gevoel bij Dirk”, reageerde sportief directeur Gyorgy Csepregi. “We zochten naar een jonge en moderne coach. Iemand met revanchegevoelens en een sterke drive. Iemand die er alles aan zal doen om hier te slagen en die persoon hebben we volgens ons gevonden in Dirk Kuijt. Via mijn netwerk hoorde ik fantastische dingen over Dirk als trainer, over zijn persoonlijkheid en werkethiek. Wij geloven dat hij daarin het verschil kan maken voor onze ploeg.”

Na zijn mislukte eerste klus bij ADO Den Haag als hoofdtrainer, hoopt Kuijt nu op meer succes. “Deze aanstelling toont dat we vooruit willen”, stelt Beerschots algemeen directeur Frédéric van den Steen. “We hebben Dirk kunnen overtuigen door hem een duidelijk plan en een duidelijke visie voor te schotelen vanuit het management van de club. En we zijn dan ook blij dat hij mee in ons project wil stappen.”

Snap je deze korte contractduur?

  • Ja, goede eerste stap
  • Nee, straalt weinig vertrouwen uit
51+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie