Kritiek op Tuchel duurt voort: “Hij viel de spelers aan”

Foto: Kritiek op Tuchel duurt voort: “Hij viel de spelers aan”

De return in de achtste finales van de Champions League wordt nog belangrijker voor Bayern München, nu de landstitel uit zicht is. Lothar Matthäus voerde in aanloop naar het duel met Lazio nog meer eens op richting Thomas Tuchel.

Matthaüs laakt werkwijze van Tuchel bij Bayern München

“De spelers van Bayern zijn onrustig en geïrriteerd, ze vragen zich af wat de coach van ze wil”, begint Matthäus in zijn column voor Sky Sport. “De formatie van Tel aan de rechterkant, Boey aan de linkerkant, de driemansdefensie in Leverkusen… de beslissingen van Tuchel brengen niet wat hij hoopt. Het team vraagt ​​zich af: waarom werkt het niet als de coach iets verandert?”

Tuchel vertrekt na dit seizoen bij Der Rekordmeister, maar volgens Matthäus had de oefenmeester al eerder ontslagen kunnen worden. “Als Bayern niet van RB Leipzig had gewonnen, was hij waarschijnlijk ontslagen na het gelijkspel van afgelopen vrijdag in Freiburg. Als coach is hij verantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurt. Maar in plaats van zichzelf in twijfel te trekken, viel hij de spelers aan.”

Met het team praten

De oefenmeester zou de sociale vaardigheden missen. “Hij heeft grote successen gevierd, zoals het winnen van de Champions League met Chelsea. Maar als coach heb je ook de menselijke component nodig en moet je de communicatie zoeken met je spelers. Ik weet niet of Tuchel met het team praat. Misschien praat hij met de verkeerde spelers die alleen maar ‘ja’ en ‘amen’ zeggen.”

Ondanks dat Bayern niet best draait onder Tuchel, kent Matthäus geen twijfel over de afloop van het tweeluik met Lazio. “Het zal sowieso een succes worden. Het team weet waar het over gaat. Je moet gewoon de juiste spelers in de juiste samenstelling op het veld hebben.”

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie